Dünya
  • 6.11.2016 01:07

ETA lideri Fransa'da yakalandı

İspanya İçişleri Bakanlığı, ETA lideri Mikel Irastorza'nın Fransız jandarması tarafından Fransa'nın Ascain kenti yakınlarında yakalandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Irastorza'nın ETA örgütünün mevcut durumda en üst düzey yöneticisi olduğu bildirildi. Irastorza'nın, "Bask bölgesinin Fransa'daki bölümü"olarak tanınan bölgedeki bir dağ evinde yakalandığı kaydedildi. Fransız jandarmasının, yerel saat ile 06.00 sıralarında yaptığı operasyonda yakaladığı Irastorza'nın yanında olan bir çiftin de (İspanyol erkek ve Fransız kadın) gözaltına alındıkları, güvenlik güçlerinin ev ve çevresinde aramalarına devam ettiği, ETA örgütüyle bağlantılı yeni tutuklanmaların olabileceği ifade edildi.

Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden ve AB terör örgütleri listesinde yer alan ETA'nın iki en üst düzey yöneticisi David Pla Martin ve Iratxe Sorzabal 2015 Eylül ayında Fransa'nın güneyindeki Sait Etienne de Baigorry yerleşim yerinde bir evde yakalanmıştı. İspanyol polisi, Martin ve Sorzabal'ın ardından örgütün yönetimini Irastorza'nın üstlendiğini belirtiyor.

Güncellenme Tarihi : 5.11.2016 22:48

İLGİLİ HABERLER