Bilim
  • 26.11.2020 13:24

Etkili ve Keyifli Bir Facebook Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Hayatımıza en erken giren ve her dönem sıklıkla kullanılmaya devam edilen yegane sosyal medya platformu şüphesiz ki Facebook’tur. Sosyal medya dendiği zaman akla gelen ilk adres burasıdır. Gerek eski olması, gerek etkisinin çok geniş olması, gerek ise kullanım kolaylığı bu adresi popüler yapmaktadır. Kullanıcıların birbirlerini arkadaş olarak ekledikleri, bu sayede farklı etkileşimlerin ve takiplerin yapılabildiği Facebook, pek çok farklı sosyal medya mecrasına da örnek olmuştur. Örneğin, mesaj paylaşımı ve özelden haberleşme gibi noktalarla Twitter, Facebook’tan etkilenmiştir. Fotoğraf ve video paylaşımları nedeni ile İnstagram, Facebook’tan etkilenmiştir. Yine Vine, Tiktok, Swarm gibi diğer pek çok platform öyle ya da böyle bu mecradan etkilenmiştir. Çünkü Facebook, bu anlamda sosyal medya sitelerinin atası sayılır. Bu ve benzer sebeplerden dolayı da kullanıcı sayısı yüksek, etkili bir adres olarak Facebook görülür. Kullanım kolaylığı, rahatlıkla paylaşım yapılabilmesi, dünyanın her yanından insanlara rahatlık ulaşılabilmesi gibi noktalar da bu mecranın avantajları arasında yer almaktadır.

 

Facebook Nedir, Nasıl Kullanılır?

 

Sitenin yaratıcıları, okudukları üniversitede merak ettikleri ve ilgi duydukları karşı cinslerine ulaşabilmek için basit bir yazılım geliştirmişlerdir. Ardından ise, orijinal haliyle “The Facebook” doğmuştur. Kısa sürede üniversite sınırlarından ülke sınırlarına, ardından da okyanusları aşarak her ülkeye giriş yapan bu mecra, çok kısa zaman içinde milyonlarca insana ulaşmıştır. Ülkemizde de Facebook kullanımı çok yaygındır. Öyle ki, yalnızca sıradan kullanıcılar değil ünlüler, spor adamları, kuruluşlar, devlet daireleri ve diğer pek çok kimse de bu adreste profil oluşturup paylaşım yapmaktadır. Gerekli olan duyurular, anonslar, paylaşımlar, bilgilendirmeler ve daha birçok etkileşim burada yapılır. Kişisel tecrübeler buradan aktarılabilirken, iletişim anlamında da önemli bir haberleşme ağı olarak Facebook sitesi görülür. Elbette ki bu kadar önemli ve ilgi çekici bir adres sürekli olarak gelişecek ve değişecektir. Zaman içinde buna fazlası ile şahit olunmuştur.

 

Facebook kullanımı da hayli kolaydır. Kişiler mail adresleri ile bu siteye kayıt olurken, aynı zamanda telefon numaraları ile doğrulama yapabilirler. Profil kaydı oluşturulduktan sonra profil fotoğrafı ve kapak fotoğrafı belirlenerek profile ait temel unsurlar tamamlanır. Daha sonra ise tanıdıklar, arkadaşlar ve akrabalar ile karşılıklı ekleşip takipleşerek etkileşimler başlar. Bu sayede haberleşmeler de sağlanır ve herkes herkesten haberdar olur.

 

Bu denli sık kullanılan ve eski bir platform olması ile de bilinen Facebook, kurum ve kuruluşların da gözdesidir. Çünkü söz konusu siteye milyonlarca üye vardır. Bu demektir ki, yapılacak olan bir bilgilendirme ya da duyuru herkese hızlı bir biçimde ulaşacaktır. Buna ek olarak, insanların paylaşım altlarına yorum yapması da etkileşimi artırmakta, daha kısa sürede daha çok kişi olayların içine dahil olmaktadır. Bu noktada, Facebook altyapısı çok önemli bir hizmet sağlamaktadır. Gerek hızlı iletişim, gerek etkili haberleşme bu anlamda rahatlıkla gerçekleşir.

 

R10 Facebook Forumlarında Önemli Paylaşımlar

 

Facebook, eğlence amaçlı kullanıldığı kadar iş amaçlı da kullanılabilir. Web sitesi sahipleri SEO çalışmaları yaparken bu platformdan faydalanırlar. Çünkü burada paylaşılan linkler ve çeşitli bağlantılar bir anda çok hızlı olarak farklı kullanıcılara ulaşabilir. SEO çalışmalarında içerik kalitesi ile beraber ilgili adrese çok sayıda ziyaretçi çekebilmek de önemli olduğu için, Facebook paylaşımları burada önem taşır. Gerek Facebook grupları, gerek Facebook sayfaları bu anlamda etkin şekilde kullanılabilir. Sadece grup ya da sayfalar değil, aynı zamanda Facebook fenomenleri de burada dikkat çeker. Söz konusu fenomenleri binlerce kişi takip ettiği için onların yapacağı herhangi bir paylaşım da çok hızlı bir viral reklama dönüşecektir. İşte bu ve benzer detayları aktaracak olan, işin inceliklerini bilen uzmanlara ulaşmak gerekir. İnternet dünyasına renk katan R10 aracılığı ile bu uzmanlara ulaşmak hayli kolaydır.

 

R10 Facebook kategorisi altında türlü başlıklar ve çeşitli konular görmek mümkündür. Bu konu ve başlıklar sayesinde türlü sorular cevap bulurken, kritik konularda da görüşler alınır. Hele ki işinin uzmanı profesyoneller ile tanışmak ve hatta bu profesyonellerden destek almak yine burada mümkün hale gelir. Her isteyen bu sayfalarda Facebook hakkında önemli bilgilere ulaşabilir.

Kaynak: https://www.r10.net/

Güncellenme Tarihi : 26.11.2020 13:25

İLGİLİ HABERLER