Spor
  • 29.6.2008 10:24

EURO 2008'İN EN İYİSİ TERİM SEÇİLDİ!

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Almanya'ya son dakika golüyle mağlup olarak yarı finalde elenmesine rağmen A Milli Futbol Takımı ve teknik direktörü Fatih Terim şampiyonaya damgasını vurdular. Türkiye elenmesine rağmen şampiyona ile ilgili en çok konuşulan konular teknik direktör Fatih Terim. Avrupa'nın önde gelen spor kanalı Eurosport tarafından, Fatih Terim “turnuvanın en iyi teknik direktörü” seçildi. 30 maçın ardından yapılan değerlendirmede Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan ve Almanya maçlarındaki taktik anlaşıyı ve milli takıma oynattığı futbolla takdir toplayan Fatih Terim, ön plana çıkarılırken birçok eksiğinin olmasına rağmen maç sonlarında hiçbir bahaneye sığınmaması nedeniyle övgüler aldı. UEFA internet sitesi de Almanya maçı sonrası Terim için, “Günümüzün en iyi taktikçisi, elindeki malzemeyi iyi karıştırabilen bir simyacı olsa gerek” demişti.

SON TALİP NAPOLİ OLDU

Kanal, Fransa-Romanya karşılaşmasını en kötü maç olarak seçerken, Fransa'nın turnuvaya erken veda etmesini ise hayal kırıklığı olarak adlandırdı. Sneijder'in İtalya'ya attığı golü ise turnuvanın en güzel golü olarak seçti. Hollandalılar ise en iyi taraftar seçildi. Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'n- daki başarısından sonra Fatih Terim'in de talipleri git gide artıyor. İtalya'ya dönmeye sıcak baktığı bilinen Terim'in Napoli'ye yakın olduğu iddia ediliyor. Avrupa'nın önde gelen transfer haberi portallarından TMW'deki haberde, Fatih Terim'in de dönmeyi istediği ileri sürüldü. Site, Terim'in ağzından şunları yazdı: “Kendimi yarı Napolili hissediyorum. İtalya'ya dönmeyi ve kariyerimi orada ilerletip, canlandırmayı istiyorum. İtalya'da gerçekte neler başarabileceğimi göstermek en büyük hedefim çünkü Fiorentina ve Milan'da görev aldığım dönemlerde gerçek verimimi gösteremedim.”

Turnuvanın maçı

Eurosport, Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 yendiği karşılaşmayı turnuvanın en iyi maçı olarak seçti. Oynanan diğer 29 maçı maçları bir kenara bırakan Eurosport, Türkiye'nin bu maçtaki geri dönüşünü de inanılmaz bir olay olarak nitelendirdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER