Gündem
  • 13.5.2004 00:55

EUROVİSİON'DA OLAY!.. SIRP YARIŞMACIDAN KÜSTAHÇA SÖZLER!..

Avrupa Yayın Birliği'ne (EBU) üye ülkelerin katılımıyla TRT'nin ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilecek olan 49. Eurovision Şarkı Yarışması'nda, yarı final elemeleri saat 22.00 sıralarında başladı. İçeri 21.00 sıralarında alınmaya başlayan izleyiciler, salonu kısa sürede tıklım tıklım doldurdu. Salona alınmayan basın mensuplarının yarı finali salon dışına kurulan dev ekrandan takip ettikleri bildirildi. İzleyiciler salona alınmadan önce geniş çaplı bir aramadan geçirildi.

Yarışmada, Sırbistan'ı temsil eden Zeljko Joksimoviç'in, Sırp TV'si PINK'e verdiği bir röportajda, İstanbul ve organizasyon hakkında çok çirkin sözler sarfettiği iddia edildi.

Sırpça bilen başka bir yarışmacının, kulak misafiri olduğu sözleri basın mensuplarına iletmesi ortalığı karıştırdı. Adı açıklanmayan kişi, Joksimoviç'in röportaj sırasında, Sırp Ulusal Ordusu'nun armasını eline alıp zafer işareti yaptığı ve duyguları sorulduğunda, "Konstantinopolis'i fethedip, 500 yıllık Türk egemenliği altındaki Sırp köleliğinin bedelini ödettireceğim" şeklinde sözler sarfettiğini öne sürdü. Joksimoviç'in, röportaj boyunca organizasyonu da kötülediği ve "İstanbul'daki sahne, Belgrad'takinden 100 kat daha kötü. Dekor berbat" dediği öne sürüldü.

Bunun üzerine özellikle Türk basın mensupları, iddiaları sormak üzere Zeljko Joksimoviç'in peşine düştü. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Joksimoviç, İstanbul'u çok beğendiğini, burada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. İstanbul'un yemeklerini çok beğendiğini de ifade eden Joksimoviç, organizasyonu övdü.

Joksimoviç, iddia edildiği gibi çirkin sözler sarfetmediğini iddia ederek, "Benim sözlerimde politika, savaş yok, müzik vardı. Bu uzun bir röportajdı ama sevgi, şarkı ve müzik üzerine konuştum. 'Umarım ben kazanırım ve şarkımı bütün Avrupa dinler' dedim" şeklinde konuştu.İXTANBUL
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:11

İLGİLİ HABERLER