Gündem
  • 16.5.2004 01:07

EUROVİSİON'UN GALİBİ UKRAYNA!..

İSTANBUL - Eurovision Şarkı yarışmasının finali büyük çekişmeye sahne oldu.24 ülkenin yarıştığı 49. Eurovision Şarkı Yarışması, katılımcı olmayan 5 ülkenin de aralarında bulunduğu toplam 41 ülkede canlı yayınlandı.

Bir hayli çekişmeli geçen yarışmayı Ukrayna kazandı. Sırbistan ikinci, Yunanistan üçüncü, Türkiye Dördüncü oldu.


     TRT'nin verilerine göre, yarışma, EBU üyesi, yarı finalde ve finalde yarışan 36 katılımcı ülkenin yanı sıra Avustralya, Porto Rico, Kosova, Ermenistan ve ABD'de de canlı yayınlandı.
     Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, saat 22.00'de başlayan yarışmanın finaline, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Yunanistan Turizm Bakanı Dimitris Avramopoulos'un da aralarında bulunduğu siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda kişinin de katıldı.
     TRT'nin internet sitesindeki verilere göre, Avrupa televizyonlarında aynı saatlerde 1 saniyelik reklamın 3 bin 500 dolar civarında olduğu dikkate alındığında, yarışma boyunca yapılacak 3 saatlik tanıtımın parasal değeri, yaklaşık 2.5 milyar doları buldu.
     Eurovision Şarkı Yarışması için İstanbul'a gelenlerin sayısı da yarışmacılar ve delegasyonları, gazeteciler ve konuklar olmak üzere yaklaşık 8 bin kişiyi buldu. Konuklardan elde edilecek turizm gelirinin ise 10 milyon doları bulması bekleniyor.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:13

İLGİLİ HABERLER