Sağlık
  • 15.3.2020 12:40

Evde hayvan besleyenlere çok kritik koronavirüs uyarısı

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, evde hayvan besleyen vatandaşları koronavirüs riskine karşı uyardı. Kılıç, "Koronavirüsün tekrar insandan hayvana geçme kabiliyeti kazanabileceğini göz önünde bulundurarak, hayvanlarla olan münasebetlerde de biraz daha mesafeli davranmak gerekebilir." diye konuştu.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, koronavirüsle ilgili önemli uyarılarda bulundu. Virüsün hayvanlardan insanlara geçtikten sonra insanlardan insanlara geçtiğine dair kabul edilen bilgiler olduğuna işaret eden Kılıç evlerinde hayvan besleyen vatandaşlara uyarıda bulunarak, "İnsandaki koronavirüsün tekrar hayvanlara, hayvanlardan da tekrar insana bulaşıp bulaşmayacağı" konusunun takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Kılıç, "Koronavirüsün tekrar insandan hayvana geçme kabiliyeti kazanabileceğini göz önünde bulundurarak, hayvanlarla olan münasebetlerde de biraz daha mesafeli davranmak gerekebilir. Bu aşamada evde beslenen hayvanların temizliğine biraz daha dikkatli olunması gerekir" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.3.2020 12:41

İLGİLİ HABERLER