Asayiş
  • 14.5.2013 16:56

Evden kaçan kızın başına gelmeyen kalmadı!..

IĞDIR'da 34 yaşındaki evli ve dört çocuk babası Y.T., evden kaçan 17 yaşındaki kıza tecavüz ettiği ve ardından işadamlarına pazarladığı iddiasıyla tutuklandı.

Geçen 9 Mayıs günü evden kaçan K.Ö., yolda giderken tesadüfen İ.A. ile tanıştı. Kalacak yeri olmadığını öğrenen İ.A., genç kızı iddiaya göre arkadaşı Y.T. ve onun Azeri sevgilisi Sevil M.'nın ortak evine götürdü. Burada iddiaya göre Y.T., zorla genç kıza tecavüz etti. Aynı evde yaşamaya başlayan K.Ö., yine iddiaya göre, Y.T. aracılığı ile para karşılığı iş adamlarına pazarlandı.

13 Mayıs günü evden kaçarak polise sığınan ve psikolog gözetiminde ifadesi alınan K.Ö., evden niçin kaldığı konusuna açıklık getirmedi. Yetiştirme Yurdu'na yerleştirilen K.Ö. ifadesinde, "Evden kaçtığım gün yolda İ.A. ile tanıştım. Beni Emek Mahallesindeki ismini sonradan öğrendiğim Sevil M.'nin evine götürdü. Burada Y.T. bana tecavüz etti. Daha sonra bir çok adam geldi ve benimle ilişkiye girdi. Aralarında siyasiler, tüccarlar vardı" dedi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, genç kızın ifadesi doğrultusunda harekete geçerek bir süre alıkonulduğu eve baskın düzenledi. Emek Mahallesindeki evde yaşayan Sevil M., sevgilisi Y.T. ve bu eve gelmesini sağlayan 20 yaşındaki İ.A gözaltına alındı. Yakalananlardan Y.T., kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, çocuğun cinsel istismarı, fuhuşa teşvik ve aracılık etmek suçlarından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Diğerleri serbest bırakılırken, ayrıca K.Ö. ile ilişkiye girdikleri öne sürülenlerin tespit edilerek yakalanması için soruşturma başlatıldı.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:20

İLGİLİ HABERLER