Asayiş
  • 31.8.2007 10:24

EVE GİREN HIRSIZA GENÇLERDEN MEYDAN DAYAĞI

UĞURLU ÖZDEMİR
İSTANBUL- Kadıköy'de hırsızlık yapmak için girdiği dairede ev sahipleri ile karşılaştığı iddia edilen şahıs, evde yaşayan 3 gençten meydan dayağı yedi. Kaçmak istediği balkonda yere yığılan zanlıya olay yerine gelen sağlık ekipleri balkonda ilk tedavisini yaptı. Zanlının ilk olarak karşılaştığı genci, "Sus, ses çıkartma, gidiyorum" diyerek ikna etmeye çalıştığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, olay saat 06.00 sıralarında Kadıköy Erenköy Bağdat Caddesi Hamam Sokak'ta bulunan Deniz Apartmanı 3 numaralı dairede meydana geldi. Daha önceden de çeşitli suçlardan sabıkası olduğu öğrenilen M.B, 2 arkadaşını aşağıda gözcü olarak bıraktıktan sonra Akarsu ailesinin oturduğu daireye balkon demirlerini kullanarak tırmandı. Evdekilerin uyumasını fırsat bilen M.B, evin içini bir süre gezdikten sonra evde bulunan cep telefonlarını ve cüzdanları aldı.
M.B.'nin tam işinin bittiği sırada Serbay Uzuner isimli genç birden uyandı ve zanlıyla karşılaştı. Zanlıyla göz göze gelen Uzuner, olayın şokunu kısa zamanda üzerinden atarak hemen şahsı kolundan yakaladı. Bu sırada çıkan sesler üzerine uyuyan Sercan Akarsu ve Bağcan Akarsu isimli gençler de yataklarından kalkarak yeğenleri Serbay'ın yattığı odaya geldi. Serbay Uzuner'in birini tuttuğunu gören gençler hemen M.B.'nin üzerine çullandı. Bu sırada dayak yiyeceğini anlayan M.B. kaçmak için odanın camını
kırarak balkona geçti. Ancak burada da 3 gençten kurtulamadı. Bir süre tartaklanan zanlı, olay yerine gelen polis ekiplerine teslim edilirken, boğuşma sırasında gençler de yaralandı.
Camı kırarak balkona geçen M.B.'nin çeşitli yerlerinde kesikler olduğu için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Yattığı balkonda ilk tedavisi yapılan zanlı, ambulansla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yediği dayak ve cam kırıklarından yaralanan hırsızlık zanlısının durumunun iyi olduğu belirtildi.
Zanlıyla ilk karşılaşan Serbay Uzuner, yattığı yerde aniden uyandığını ve başını kaldırdığında kendisine işaretler yapan birini gördüğünü söyledi. Şahsı ilk önce ağabeyi zannettiğini anlatan Uzuner, "Sonradan anladım ki o değil. Daha sonra bir ara bana 'Sus, ses çıkartma, tamam gidiyorum' dediğini duydum. Hemen kalkarak kolundan yakaladım. Zaten daha sonra uyuyan diğer kişiler de kalktı. Bir ara camdan atlayarak kaçmak istedi ancak balkona düştü. Eğer balkona düşmeseydi oradan yere düşerdi. Hayret
ediyorum, sen gel evde 3 gencin olduğu yere gir, hayret valla" dedi.
Duydukları ses üzerine uyanan apartman sakinleri, ilk önce gençlerin kavga ettiklerini zannettiklerini belirtti. Eve gelen kişilerin 3 kişi olduğu, bunlardan daha önce de çeşitli suçlardan sabıkası olan M.B.'nin yukarı çıktığı, diğerlerinin ise aşağıda beklediği, sonra da olay yerinden kaçtıkları öğrenildi.
Hastanede tedavi altına alınan hırsızlık zanlısı M.B, tedavinin ardından polis tarafından ifadesi alınmak üzüre karakola götürülecek.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:36

İLGİLİ HABERLER