Yaşam
  • 31.7.2008 10:49

EVİN İÇİNE 2 POŞET DOLUSU KENE ATTILAR!

Antalya'da 25 işçinin kaldığı tek katlı eve, pencereden, içerisinde 30 kadar kenenin bulunduğu iki poşet atıldığı iddia edildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, işçi Bahattin Candan, Fabrikalar Mahallesi 3043 Sokak'ta, TEDAŞ'ın inşaat işlerinde çalışan 24 arkadaşıyla topluca kaldıkları evin penceresinden, içerisinde keneler bulunan iki torba atıldığı ihbarında bulundu. Poşetlerdeki 30 kadar kenenin bir kısmının vatandaşlar tarafından ezilerek öldürüldüğü belirlendi.

Bahçelievler Polis Merkezi ekipleri, sokağı kordon altına alarak, trafiğe kapattı ve vatandaşların sokağa girişini engelledi.

Polis, evin bahçesindeki bir masaya konulan kenelerin bulunduğu poşete kimseyi yaklaştırmazken, yaklaşık iki saat sonra Tarım İl Müdürlüğünden veteriner hekim Ercan Karabay'ın da aralarında yer aldığı bir ekip olay yerine geldi. Ekiptekiler poşette canlı kalan 15 keneyi plastik iki kavanoza koyarak, bölgeden ayrıldılar.

Kenelerin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı virüsü taşıyıp taşımadığının belirlenmesi amacıyla Ankara Etlik'teki Merkez Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsüne götürüleceği bildirildi.

Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin ayrılmasından sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Müdürlüğü ekipleri evde ve sokakta ilaçlama yaptılar.

Eve atılan kene yüzünden tedirginlik yaşayan vatandaşlar, Tarım İl Müdürlüğü uzmanlarına, bölgeye geç geldikleri için tepki gösterdiler.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:26

İLGİLİ HABERLER