Asayiş
  • 3.6.2013 21:38

Evine giren hırsızı vurdu

Konya’da evine hırsız giren emekli subayın silahı, arbede sırasında kazara ateş aldı. Olayda, şüphelilerden biri yaralandı.

Emekli subay Ali S’nin Selçuklu ilçesi Sille Ak Mahalle'deki evine giren 3 hırsız, evden halı ve bakır malzeme çaldı. Olaydan bir gün önce de evine hırsız girdiği öğrenilen Ali S, bisikletle kaçan şüphelileri fark ederek peşlerine düştü.

Otomobiliyle takibi sürdüren Ali S, şüphelilerden Murat Ş’yi durdurdu. Hırsızlık şüphelisi Murat Ş, kendisini yakalamaya çalışan ev sahibine bıçak çekti. Yaşanan arbede sırasında ev sahibi Ali S’nin elindeki tabanca ateş aldı.

Yüzünden yaralanan Murat Ş, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kaçan diğer şüpheliler Yaşar B. ve Şahin K. ise polis ekiplerince yakalandı.

Ali S’nin ifadesinde, “Hırsızlar önce 2 televizyon ve elektrik süpürgesi çaldı. Bir gün sonra komşular yine eve hırsızların girdiğini söyleyince olay yerine geldim. Ben eve gelince hırsızlar kaçmaya başladı. Durdurmak istedim ancak şüphelinin biri bana bıçakla saldırdı. Şüphelinin yüzüne vurmak istediğim sırada tabanca ateş aldı” dediği öğrenildi.

Tedavisinin ardından taburcu edilen Murat Ş. ile diğer şüpheliler Yaşar B. ve Şahin K, sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:45

İLGİLİ HABERLER