Yaşam
  • 29.9.2011 00:41

EVİNİN BAHÇESİNDE 1.5 TONLUK ALTIN SİNYALİ ALINCA!..

Kısa bir hesap sonrası gelen sinyallerin 1.5 ton altına denk geldiğini hesaplayan Kayserili, kepçeyi getirtip kazıya başladı.
14 gündür aralıksız sürdürülen ve 16 metreye ulaşan kazı sırasında beklenen altın bir türlü görünmese de Kayserili kazıya devam edeceğini söyledi.
Kayseri'de bir bahçede iş makinesiyle 14 gündür sürdürülen ruhsatlı define kazısı devam ediyor.
Bahçe sahibi Aytekin Paris, Melikgazi ilçesinde dedelerinden miras kalan bahçelerinde 1,5 ton civarında altın veya bakır gibi bir madenin sinyalini aldıklarını, bu sinyalin kaynağına ulaşmak için de 14 gün önce kazı başlattıklarını söyledi.

İlgili resmi kurumlardan ruhsatlı kazı için izin aldıklarını kaydeden Paris, şunları söyledi:

''Bahçemizde hazine olduğuna dair yıllardan beri bir söylenti vardı. Böyle bir hazinenin var olup olmadığını biz de merak ediyorduk. Bazı arkadaşlar bir takım cihazlarla tespit yaptı. Kazı yaptığımız noktanın 18 ve 20. metrelerinde büyük bir sinyal aldıklarını bildirdiler. Bende devletimizin ilgili birimlerine haber vererek, ilgili kurumların temsilcilerinin huzurunda kepçe ile kazı yapılmasını istedim.''

Müze Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlü ve jandarma temsilcilerin yer aldığı komisyon gözetiminde 14 gün önce kazıya başladıklarını anlatan Paris, ''Bir vadi yamacındaki bahçenin tabanında mağara girişleri var. Büyük bölümü toprakla örtülü olan bu girişlerin büyük bir mağaraya ulaştığını tahmin ediyoruz. Mağaranın bulunduğunu düşündüğümüz vadi yamacındaki kazıda henüz bulguya rastlamadık. Şu anda 16. metredeyiz. Kepçe ile kazı yapmakta zorlanılıyor. Bizde birkaç metre daha inerek buradaki tespit ettiğimiz sinyalin kaynağına ulaşmaya çalışacağız. Bu bölgede mağaralar var. Belki bir şey çıkar ümidi ile kazıya devam ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Müze Müdürlüğü yetkilileri de ruhsatlı kazının komisyon üyeleri gözetiminde devam ettiğini belirterek, ''Gerekli şartlar yerine getirildiği takdirde bu tür kazılara izin veriliyor. Hazine bulunursa yarısını devlet, yarısını da kazıyı yaptıran kişi sahipleniyor. Arkeolojik eserlere ise devlet olarak el koyuyoruz. Kazı yaptıran kişi herhangi bir hak iddia edemiyor. Burada şu ana kadar her hangi bir bulguya rastlanmadı'' diye konuştular.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:39

İLGİLİ HABERLER