Asayiş
  • 26.8.2009 16:54

EVLENMEK İÇİN KANDIRDIĞI 16'LIK KIZI HERKESE PAZARLADI



MERSİN'in merkez Toroslar İlçesi'ne bağlı Gözne Beldesi'nde, 28 yaşındaki K.A., 16 yaşındaki C.T. adlı kızı evlenme vaadiyle kandırıp ilişkiye girdikten sonra başka erkeklere de pazarladığı iddiasıyla yakalandı. Gözaltına alınan 5 kişiden, K.A. ile birlikte 3'ü tutuklandı.

Sosyal Hizmetler Kız Yurdu'nda büyüyen ve 2 ay önce annesine teslim edilen C.T., kendisine evlenmeyi vaat eden K.A. ile birlikte oldu. Evlneceklerini söyleyen K.A.'ya güvenen C.T., geçen pazar günü gezmek için sevdiği adamla birlikte Toros Dağları eteklerindeki, kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan ve yazın yayla olarak kullanılıp, nüfus yoğunluğu artan Gözne Beldesi'ne gitti. İddiaya göre, K.A., kızı Gözne Beldesi'ndeki bir eve götürüp, bir süre sonra eve gelen 2 kişiye para karşılığı pazarladı. Bir ihbar üzerine eve operasyon düzenleyen jandarma ekipleri K.A., kızla para karşılığı ilişkiye giren 35 yaşındaki H.B. ve 32 yaşındaki A.K. ile yine para karşılığı ilişkiye girmek için evde bulundukları ileri sürülen, ancak adları açıklanmayan 2 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 5 kişiden K.A., H.A. ve A.K., sorgularından sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Uzman psikolog ile birlikte şüphelileri teşhis eden ve yaşadıklarını anlatan C.T. ise ailesine teslim edildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:31

İLGİLİ HABERLER