Yaşam
  • 17.8.2009 14:22

EVLİLİK VAADİYLE UYUTTULAR, PARASINI GASP EDİP ÇÖPLÜĞE ATTILAR

YUSUF KOYUN
ADANA (- Çanakkale'den evlenmek için Adana'ya gelen bir kişi, çayına konulan ilaçla uyutularak gasp edilip, çöplüğe atıldı. Polis, olaya karışan 3 kişiden ikisini yakaladı.
Alınan bilgiye göre, 55 yaşındaki emekli Hamit Efe, bir yakınının aracılığı ile evlenmek için memleketi Çanakkale'den yola çıkarak Adana'ya geldi. Otogarda Hamit Efe'yi Mehmet E. (36) ve Ayşe Ç. (30) karşıladı. İki zanlı, otogardan aldıkları Hamit Efe'yi evleneceği kişi olarak Gülgün T. (45) ile tanıştırdılar. Hamit Efe ile Gülgün T. anlaştıktan sonra düğün alışverişi için önce kuyumcuya gittiler. Hamit Efe, kuyumcudan 3 bin 500 TL değerinde altın aldıktan sonra diğer zanlılarla birlikte buradan
ayrıldılar. Şahıslar, evlilik için önce Çoban Dede Türbesi'ni ziyaret etmek istediklerini söylediler. Bunun üzerine yola çıkıldığında ise şahıslar türbeye yakınındaki bir çay bahçesinde birlikte oturdukları Hamit Efe'nin çayına uyku ilacı kattılar. Zanlılar, uyumaya başladığını gördükleri Efe'yi araçlarına bindirerek İncirlik Hava Üssü yakınındaki bir çöplüğe getirdiler. Efe'nin düğün için aldığı 3 bin 500 TL. değerindeki altınlar ile bin TL nakit parasını alan şahıslar daha sonra buradan uzaklaştı.
Çöpe atılan Efe, kendine gelip yola çıkarak polisten yardım istedi. Polis ekipleri, yaptığı araştırmada zanlıların Efe'ye kredi kartından araçları için yakıt aldırdıklarını belirleyerek, araştırma başlattı. Kredi kartı ile yapılan alışverişin bilgilerine ulaşan ekipler, aracın plakasını tespit ederek olaya karışan Mehmet E. ile Ayşe Ç.'yi takibe alarak yakaladı. Gözaltına alınan zanlıların suçlarını itiraf ettikleri öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından sağlık kontrolü için Adli Tıp
Birimi'ne götürülen zanlılar suçlarını kabul etmedi. Zanlılardan Ayşe E. olayı kendisinin yapmadığını iddia ederken, Mehmet E. ise kendilerini bir suçunun olmadığını, iftiraya uğradıklarını ileri sürdü. Şüpheli Mehmet E., "Bir yuva kuralım, yardımcı olalım dedik, ama başımıza bunlar geldi" dedi.
Zanlıların, Hamit Efe ile kuyumcudan yaptıkları alışveriş ise işyerindeki güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Adana Adliyesi'ne çıkartıldılar.
Polis, olayın diğer şüphelisi Gülgün T.'yi yakalamak için çalışmalarına devam ediyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:43

İLGİLİ HABERLER