Dünya
  • 30.5.2013 23:24

Ezher'den "eş cinsel evliliğe" tepki

Ezher İslami Araştırmalar Merkezi üyelerinin Kahire'de  gerçekleştirdiği toplantı sonrası yapılan açıklamada, aynı cinsiyete mensup bireylerin cinsel ilişkiye girmesinin yasaklandığına dair İslam hukuk kaynaklarında açık metinler bulunduğu kaydedildi.

Eş cinsel evliliğin sadece İslam'da değil tüm semavi dinlerde ve insan fıtratını dikkate alan ahlaki öğretilerde sakıncalı olduğu vurgulandı.

Müslümanlara yönelik yapıldığı belirtilen açıklamada, batıda eşcinseller tarafından açılan camiye işaret edilerek, "Eş cinselliğin helal olduğunu ikrar eden birine tabi olarak kılınan namaz batıldır. Müslümanlar İslam'ın gereğini yapmakla yükümlüdür" ifadesine yer verildi.

İslami Araştırmalar Merkezi Genel Sekreteri Ali Abdulbaki, AA muhabirine, toplantıda üyelerin oy birliğiyle zaten açık olan bir hükmü belirttiğini söyledi.

Evlilik akdinin kutsal olduğunu anlatan Abdulbaki, "İslam dininde eş cinsellerin evlenmesinin haram olduğu açıktır. Bu durumda haramı helal kılmak dinden çıkmak anlamına geleceği için bu yönde bir açıklama yapıldı" dedi. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:52

İLGİLİ HABERLER