Spor
  • 7.8.2020 11:49

Fabrice N'Sakala Fenerbahçe'nin teklifini geri çevirip Beşiktaş'a gitti

Aytemiz Alanyaspor ile sözleşmesi sona eren Fabrice N'Sakala, Beşiktaş ile anlaştı. Alanya'dan ayrılırken son röportajını Demirören Haber Ajansı'na veren 30 yaşındaki sol bek, transfer sürecinde Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Erol Bulut'un kendisini sarı-lacivertli kulübe götürmeyi çok istediğini ancak Beşiktaş'ı tercih ettiğini söyledi.

Süper Lig ekibi Aytemiz Alanyaspor'da başarılı 4 sezon geçiren Demokratik Kongolu sol bek Fabrice N'Sakala'nın sözleşmesi sona erdi. Sezon boyu Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi birçok kulüpten teklif alan oyuncu tercihini Beşiktaş'tan yana kullandı.

Siyah-beyazlı ekiple 2 yıllık sözleşme imzalayan N'Sakala, Alanya'dan ayrılmadan hemen önce son röportajını DHA'ya verdi. Neden Beşiktaş'ı tercih ettiğinden Alanyaspor'daki teknik direktörü Erol Bulut'un Fenerbahçe'nin başına geçmesine, Sergen Yalçın'ın kendisini seçme sebebinden yeni takımıyla olan hedeflerine kadar birçok konuda açıklama yapan deneyimli oyuncu, Alanyaspor'daki takım arkadaşları Papiss Cisse ve Welinton de Souza'nın adının Beşiktaş ile anılmasıyla ilgili de konuştu.

"BEŞİKTAŞ TARAFTARI MUHTEŞEM"
N'Sakala, Beşiktaş'ın taraftarını ve atmosferini çok beğendiğini söyledi, "Türkiye'de ilk zamanlarımda ilk Alanyaspor-Beşiktaş maçını izledim. O gün stadyumdaki taraftarların muhteşem olduğunu gördüm. Aklımda daha çok çalışıp bu tarz büyük takımlarda oynamak gibi bir fikir oluştu" dedi.

"SERGEN YALÇIN İLE MEMNUNİYETLE ÇALIŞIRIM"
Alanyaspor'da bir önceki sezon Sergen Yalçın ile çalışan N'Sakala, tecrübeli teknik adamın kendisine çok şey kattığını ve daha da katacağını belirterek, "Onunla uzun süre çalıştım, bu nedenle şimdi benim için takıma katılıp, antrenmanlara başlamak daha kolay. Yetenekli bir oyuncu ve antrenör. Bana çok şey öğretti ve gelecek sezonda da bana daha çok şeyler öğretebileceğini düşünüyorum. Onunla memnuniyetle tekrar çalışacağım" diye konuştu.

"KUPA ALABİLMEMİZ İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIM"
Alanyaspor ile bu sezon oldukça güzel sonuçlara imza attıklarını, Ziraat Türkiye Kupası'nda finalde istedikleri sonucu alamasalar da bunun bir son olmadığını anlatan N'Sakala, bundan sonra Beşiktaş ile neler hedeflediğini anlatırken şunları kaydetti:

"Öncellikle hedefim Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek. Kulüp için uzun zaman oldu. Hedefim aynı, Alanyaspor'daki gibi şampiyon olmak için oynayacağım, kupa finalinde maalesef kaybettik ama bence bu son fırsat değildi. Gelecek sezon da öyle bir kupayı elimde tutabilmek için daha da çok çalışacağım."

Güncellenme Tarihi : 7.8.2020 11:58

İLGİLİ HABERLER