Fabrika çalışanında virüs tespit edildi, iş yerinde arbede çıktı

••2 dk okuma
Fabrika çalışanında virüs tespit edildi, iş yerinde arbede çıktı

Hızlı Özet

“İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan tekstil fabrikasında çalışan bir işçinin korona virüs testi pozitif çıktı. Yaşanan durumun ardından işçiler ve işverenler arasında arbede meydana geldi.”






İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan tekstil fabrikasında çalışan bir işçinin korona virüs testi pozitif çıktı. Yaşanan durumun ardından işçiler ve işverenler arasında arbede meydana geldi.



Edinilen bilgiye göre olay, cuma günü Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir tekstil fabrikasında meydana geldi. İddiaya göre, iş yerinde üretim operatörü olarak çalışan B.D., korona virüs şüphesiyle hastaneye başvurdu. Sonucun pozitif çıkmasının ardından fabrikaya gelen İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler denetim yaptı. Denetimlerin ardından B.D. ile yakın mesafede çalışan 25 işçi karantinaya alınması için evlerine gönderildi. Ekipler, fabrikada maske takılması ve sosyal mesafe kurallarına uyulması süresince çalışılabileceğinin raporunu da verdi. Fabrikada bulunan yaklaşık 200 işçi de iddiaya göre yaşanan olaylar üzerine üretimin durdurulmasını talep etti. Talep üzerine fabrikada işçilerle görüşen fabrika sahibi H.A. ile işçiler anlaşmaya varamadı. Bunun üzerine işçiler, bağlı bulundukları sendikanın üyelerini fabrikanın bahçesinde beklemeye başladı. Fabrika sahibi H.A. ise işçilerin fabrika bahçesinde beklemesine tepki gösterince işçiler ve güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Yaşanan arbedenin ardından her iki taraf birbirinde şikayetçi oldu.



Öte yandan, durumun ardından yaşanan arbede anları bir çalışan tarafından telefonla görüntülendi.



Firmadan açıklama yapıldı

Olayın ardından iş yeri konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "03.04.2020 tarihine kadar 2 bin 300 çalışanımızın hiçbirinde herhangi bir bulguya rastlanmazken takip altında bulunan bir çalışanımızın hastanede yapılan tetkiklerinin pozitif olduğu kurumumuza bildirilmiştir. Bunun üzerine aynı gün İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri şirketin genelinde alınan tüm tedbirleri yerinde tetkik etmiş, ilgili çalışanlarla tek tek görüşmüş, kayıt altına almış ve olası temas hikayesi olabilecek çalışanlardan numune alarak iş yerinin çalışmasında herhangi bir engel olmadığını tespit etmiştir. Çalışma Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın şirketimiz gibi çok sayıda çalışanı bulunan iş yerleri için tavsiye ettiği çalışma şartlarına uygun olarak üretim faaliyetlerimiz devam edecektir” ifadelerine yer verildi.




Bu haber 348 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Öğretmen okul bahçesinde öldürüldü
Asayiş

Öğretmen okul bahçesinde öldürüldü

Osmaniye’nin Çardak köyündeki Farabi Anadolu Lisesi’nin bahçesinde öğretmen Mehmet Bilgili, aralarında daha önce husumet bulunduğu belirtilen A.B.’nin silahlı saldırısına uğradı.

Habervitrini11296 Görüntüleme
Akıma kapılan vatandaşın acı sonu!
Asayiş

Akıma kapılan vatandaşın acı sonu!

Sakarya’nın Karasu ilçesindeki bir mesire alanında çatı temizliği yaparken elektrik akımına kapılan Irak uyruklu Vahit Abdülhakim (33), kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay anında talihsiz gence ıslak zemin gerekçesiyle 20 dakika boyunca müdahale edilemediği öğrenildi.

Habervitrini12948 Görüntüleme
Yasak aşk cinayetinde yeni gelişme!
Asayiş

Yasak aşk cinayetinde yeni gelişme!

Samsun’un Atakum ilçesinde daha önce apartman görevlisi olarak çalıştığı binada oturan, gönül ilişkisi yaşadığını iddia ettiği Muradiye Terzi'yi (31) tabancayla vurarak öldürdüğü suçlamasıyla çeşitli suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ve 11 yıl hapse çarptırılan Murat Demir’in (43) cezası, kısmen bozuldu. İstinaf mahkemesi, Demir’in ‘Hakaret’ ve ‘Mala zarar verme’ suçlarından aldığı cezanın yeniden değerlendirmesine hükmetti.

Habervitrini11786 Görüntüleme
Kozinoğlu soruşturmasında gözaltına alınan dönemin cezaevi doktoru evinde ölü bulundu
Asayiş

Kozinoğlu soruşturmasında gözaltına alınan dönemin cezaevi doktoru evinde ölü bulundu

Kaşif Kozinoğlu’nun şüpheli ölümüne ilişkin soruşturmada daha önce gözaltına alınan Turgay Tamer, evinde ölü bulundu. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Tamer’in adli tıp doktoru değil, Kozinoğlu’nun tutuklu bulunduğu dönemde cezaevinde kampüs doktoru olarak görev yaptığını açıkladı.

Habervitrini13101 Görüntüleme