Facebook hakkında şok karar! Sosyal medya devi duyurdu

••1 dk okuma
Facebook hakkında şok karar! Sosyal medya devi duyurdu

Hızlı Özet

“Sosyal paylaşım sitesi Facebook, işletmesi Türkiye'de bulunan ve geçerli bir vergi numarası sağlamamış olan reklam verenlerden, reklam hizmetleri için yüzde 18 KDV alınacağını duyurdu.”






Sosyal medya devi Facebook, işletmesi Türkiye'de bulunan ve geçerli bir vergi numarası sağlamamış olan reklam verenlerden, reklam hizmetleri için yüzde 18 KDV alınacağını resmen açıkladı.



Sosyal paylaşım sitesi Facebook, işletmesi Türkiye'de bulunan ve geçerli bir vergi numarası sağlamamış olan reklam verenlerden, reklam hizmetleri için yüzde 18 KDV alınacağını duyurdu.



Resmi olarak açıklandı



Facebook'un internet sayfasında yer alan açıklamada, 1 Nisan 2019'danitibaren, Türkiye'de vergi kanunlarında yakın zamanda yapılan değişiklik nedeniyle, şirketin artık Türkiye'de yerleşik olmayan kurum olarak KDV'yetabi olacağı belirtildi. Açıklamada, "İşletmesi Türkiye'de bulunan ve geçerli bir Türkiye KDV numarası sağlamamış tüm reklam verenlerden, Facebook Ireland Ltd.'dan satın alınan reklam hizmetleri için yüzde 18 KDV alınacaktır." ifadesi kullanıldı.



Reklam vermek isteyenlerden "hesap ayarlarını güncellemeleri ve vergi numaralarını eklemeleri" istenilen açıklamada, "Reklam veren, KDV numarasını vererek Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu'nun 9. maddesi kapsamında KDV beyanında bulunacağını onaylar. KDV numaranızı vermezseniz, size sunulan tüm reklam hizmetlerinden yüzde 18 KDV alınır. KDV, reklamlarınız için sizden alınan her ücrete dahil edilir. Facebook reklamlarınızın ödemesini manuel bir ödeme yöntemi ile yapıyorsanız, reklam hesabınıza para sağladığınızda KDV uygulanır."uyarısına yer verildi.




Bu haber 516 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mehmet Şef, Masterchef yarışmacısını Heimlich manevrasıyla ölümden kurtardı
Medya/Magazin

Mehmet Şef, Masterchef yarışmacısını Heimlich manevrasıyla ölümden kurtardı

MasterChef Türkiye’de ödül oyunu gecesi büyük bir heyecana sahne olurken yaşanan korku dolu anlar stüdyoda bir anda havayı değiştirdi. Bir yarışmacının ölümden döndüğü gecede ilk müdahaleyi Mehmet Şef yaptı.

Habervitrini13254 Görüntüleme
Kurtlar vadisi oyuncusu Abidin : Dizide oynuyoruz 3 gün sonra gerçek hayatta yaşanıyordu
Medya/Magazin

Kurtlar vadisi oyuncusu Abidin : Dizide oynuyoruz 3 gün sonra gerçek hayatta yaşanıyordu

Bugün gelinen noktada kendisinin de şaşırdığını belirten Yerebakan, Kaşif Kozinoğlu'nun yorumlandığı dönemlerde dizide olmadığını ve yalnızca 97 bölüm yer aldığını söyledi. Yerebakan, 'Bugün izlediğimde benim de herkes gibi aklımın karıştığı muhakkak.

Habervitrini13590 Görüntüleme
Ameliyatta Takılan fıtık protezi Hayatını Kararttı: Ünlü Oyuncu Ötanaziyle Yaşamına Son Verdi!
Medya/Magazin

Ameliyatta Takılan fıtık protezi Hayatını Kararttı: Ünlü Oyuncu Ötanaziyle Yaşamına Son Verdi!

Fransız oyuncu ve yönetmen Arnaud Denis, kasık fıtığı ameliyatının ardından yaşadığı ağır sağlık sorunları ve aylar süren ağrılar nedeniyle 43 yaşında Belçika'da ötanaziyle yaşamını sonlandırdı. Denis'in avukatı, müvekkilinin vücudunun artık kendisini taşıyamadığını söyledi.

Habervitrini11868 Görüntüleme
Kozinoğlu soruşturmasında flaş gelişme!  Kurtlar Vadisi’nin ‘Ömer Baba’sı ifadeye çağrıldı
Medya/Magazin

Kozinoğlu soruşturmasında flaş gelişme! Kurtlar Vadisi’nin ‘Ömer Baba’sı ifadeye çağrıldı

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun cezaevindeki şüpheli ölümüne ilişkin soruşturmada yeni bir adım attı. Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ömer Baba karakterini canlandıran Emin Olcay’ın da bilgi sahibi sıfatıyla ifadesinin alınacağı öğrenildi.

Habervitrini10624 Görüntüleme