Spor
  • 8.7.2009 14:06

FACEBOOK'DA BÜYÜK DERBİ

ENGİN KOCABIYIK/ANKARA

Dünya üzerinde günde yüz milyonlarca kişinin ziyaret ettiği sanal sosyal aktivite sitesi Facebook'da futbol takımları arasında büyük rekabet yaşanıyor.

Facebook'a kayıtlı kullanıcıların üye olarak tuttuğu takımları üst sıraya taşığı sitede Galatasaray liderliğe yükseldi.

Dünya üzerinde birçok takım ve sporcunun hayranlarının üye olmasıyla oluşan sıralamada Galatasaray, uzun süredir bu konuda lider olan Fenerbahçe'nin bu liderliğine son verdi. Uzun bir süredir iki takım taraftarı arasında tatlı bir rekabete de sahne olan sıralamada Galatasaray taraftarları son haftalarda yaptığı atakla Fenerbahçe'yi geride bıraktı.

Facebook'da Galatasaray Kulübü'ne üye taraftar sayısı 1 milyon 364 bin 634'e ulaşırken, Fenerbahçe Kulübü'ne üye taraftar sayısı ise 1 milyon 326 bin 685'de kaldı. Fenerbahçe'den uzun süre sonra sıralamaya katılan Galatasaray taraftarları, böylelikle dünyanın sayılı internet sitelerinden Facebook'da ezeli rakiplerine şu anda yaklaşık 40 bin kişi fark attı.

Uzun süre 'Facebook'daki en büyük spor kulübü' sloganını kullanan Fenerbahçe taraftarlarının, Galatasaraylı taraftarların bu atağına nasıl cevap vereceği merak konusu oldu. Galatasaray'ın dünya çapında liderliğe oturduğu sıralamada İngiltere'nin Manchester United kulübü üçüncü, İspanya'nın Barcelona kulübü dördüncü ve İtalya'nın Juventus kulübü ise beşinci sırada bulunuyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:25

İLGİLİ HABERLER