Spor
  • 24.6.2014 16:57

Facebook'ta rekor kırdı, Oscar'ı üçe katladı

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, dünya kupası organizasyonunun, ölçümleme yaptığı tüm etkinlikler arasında 141 milyon kişiyle, en fazla paylaşımın gerçekleştirildiği etkinlik olduğunu duyurdu.

12-18 Haziran tarihleri arasındaki bir haftalık süreçte 141 milyon kişinin paylaşımlarının, 459 milyon kişide etkileşim (güncellemeler, yorumlar, beğeniler) sağladığı bildirildi.

Bu rakamların, "Super Bowl" için 50 milyon kişi (185 milyon etkileşim), 86. Akademi Ödülleri (Oscar) için 45 milyon kişi (120 milyon etkileşim) ve Soçi Kış Olimpiyat Oyunları için de 11,3 milyon kişi (25,4 milyon etkileşim) olarak gerçekleştiği kaydedildi.

BREZİLYA İLK SIRADA

Facebook'ta Dünya Kupası konusunda en çok Brezilya'dan paylaşımda bulunuldu.

Yapılan araştırmada günlük aktif kişi sayısına göre kupaya ev sahipliği yapan Brezilya'nın ardından ABD, İngiltere, Endonezya ve Meksika sıralandı.

İLGİ GÖREN PAYLAŞIMLAR

Dünya Kupası'nın açılışında sahneye çıkan Pitbull'un paylaştığı fotoğraf ve Brezilyalı futbolcu Neymar'ın futbolcu David Luiz'i kendine benzettiği fotoğraf şimdiye kadar 1,2 milyonun üzerinde etkileşim aldı.

İtalyan futbolcu Mario Balotelli'nin bir çıkartma albümünü kendi resimleriyle kaplayarak paylaştığı fotoğrafın 250 binin üzerinde, Alman futbolcu Lokas Podolski'nin, Almanya'nın Portekiz maçını kazanmasının ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı öz çekimin de 498 binden fazla etkileşim aldığı bildirildi.
CNN Türk

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:55

İLGİLİ HABERLER