Gündem
  • 15.1.2014 10:18

Facebook'tan Türkiye açıklaması

Dünya devi Facebook yaşananlar için dikkatla takip edeceğiz dedi. İşte Facebook'tan yapılan o açıklama. Facebook haberleri ve daha fazlası için milliyet.com.tr'yi takip edin.İnternet sitelerinin kapatılmasını kolaylaştıran ve 'IP numarasından erişimin kısıtlanması'nın önünü açan yeni yasa tasarısına ilk yorum Facebook'tan geldi.

İnternet sitelerinin kapatılmasını kolaylaştıran ve ‘IP numarasından erişimin kısıtlanması’nın önünü açan yeni yasa tasarısına ilk yorum Facebook’tan geldi. Facebook şirketinden, The Wall Street Journal Türkiye ’ye yapılan açıklamada, “Yasa önerisini dikkatle inceliyoruz. Öneriyle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki süreci de dikkatle takip edeceğiz” denildi.

Yeni yasa, haziran ayından bu yana hükümet yetkilileri tarafından sık sık eleştirilen sosyal medyada birçok içeriğin engellenmesinin önünü açacak. Yasayla birlikte, istenirse tek bir tweet ya da sayfanın, istenirse tüm web sitesini erişimine kısıtlama getirmek kolaylaşacak. Yasa, Ulaştırma Bakanlığı ve Telekomünikasyon İletişim Dairesi Başkanlığı (TİB) kararıyla 4 saat içinde erişim kısıtlaması yapmanın yolunu açıyor. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:28

İLGİLİ HABERLER