Asayiş
  • 31.5.2006 01:25

FAHİŞEYE MÜDÜR VİZESİ

Turizm kenti olması nedeni ile yoğun giriş çıkışların olduğu Antalya Havalimanı'nda Özel Havayolları Güvenlik Müdürü ile Devlet Hava Meydanları İşletmeleri'nde görevli bir şahıs, sahte olarak hazırladıkları gidiş-dönüş uçak biletleri ile Moldovya uyruklu kadınları eşi gibi tanıtarak, fuhuşa aracılık yaptığı gerekçesi ile tutuklandı.

Şimdiye kadar bu şekilde 20'den fazla Moldovya uyruklu bayanın fuhuş amaçlı olarak Antalya'ya geldiği tespit edildi.
Antalya Havalimanı'nda faaliyet gösteren özel havayollarında güvenlik müdürü olarak görev yapan E.K isimli şahıs sahte olarak hazırladığı gidiş-dönüş uçak biletleri ile Moldovya uyruklu kadınları eşi gibi tanıtarak, fuhuşa aracılık yaptığı gerekçesi ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Alınan bilgiye göre; Antalya Havalimanı 2.dış hatlar terminalinde 201 ile 208 numaralı son kontrol çıkış salon kapısına gelerek, yanında bulunan yabancı uyruklu bir bayanı eşi olarak tanıtıp, bayanın havalimanı ile ilgili herhangi bir görevli kartı olmamasına rağmen açık sahaya (yasak bölgeye) geçirmek istedi. Bunun üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri ile Havalimanı Şube Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa operasyon düzenledi.

Aynı gün gerçekleştirilen operasyon sonucunda özel havayolları güvenlik Müdürü E. K isimli şahıs, eşi olarak tanıttığı yabancı uyruklu bayan ile birlikte gözaltına alındı. Yapılan çalışma sonucunda olayla ilgisi olduğu tespit edilen ve Devlet Hava Meydanları İşletmeleri'nde görevli E.Ç isimli bir şahıs daha gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahısların ev ve işyerinde yapılan aramalarda 23 adet yabancı uyruklu şahıslar adına düzenlenmiş ve dönüş kısımları iptal edilmiş Moldovya-Antalya gidiş-dönüş uçak biletleri bulunması üzerine, yapılacak olan soruşturmaya esas olmak üzere el konuldu.

Yakalanan 3 şüpheli şahıs "Yasak bölgeye izinsiz olarak şahıs sokmak ve fuhuşa aracılık etmek" suçundan düzenlenen tahkikat evrakı ile birlikte Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Yakalanan şahıslardan E.K isimli şahıs ile E.Ç isimli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Moldovya uyruklu şüpheli bayan ise adli kontrol altına alındı.

CİHAN
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:06

İLGİLİ HABERLER