Spor
  • 30.4.2007 16:59

FAİR PLAY ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi 2006 Türkiye Sportif ve Toplumsal Fair Play Ödülleri'ni kazanan isimler açıklandı.

Ataköy Olimpiyatevi'nde düzenlenen basın toplantısına, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı, TMOK Başkan Yardımcısı ve Fair Play Konseyi Başkanı Erdoğan Arıpınar, ile bazı konsey üyeleri katıldı. Fenerbahçe Ülker oyuncusu ve Milli Takım kaptanı İbrahim Kutluay da "Kutlama Mektubu" almaya hak kazandı.

TMOK Başkanı Bayatlı, bu ülkenin Fair Play'e ihtiyacı bulunduğunu belirterek, ''Fair Play her an yapmamız gereken bir olay. Fair Play'i insanlara öğrettiğimiz takdirde belki bir gün sporumuzda olan şiddet olaylarına, birtakım karşılıklı çirkin olaylara, yöneticilerin birbirlerine hücumlarına, sporun içindeki birimlerin birbirleriyle yaptıkları kavgalara son verecek hale geliriz'' dedi.

TMOK Başkan Yardımcısı ve Fair Play Konseyi Başkanı Erdoğan Arıpınar ise Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Konseyi'nin kuruluşunun 25. yılı olduğunu belirterek, verilen ödüllerin 1300'den fazla aday içinden seçildiğini belirtti. Toplumsal Fair Play'de 10, Sportif Fair Play dalında 9 ödül dağıtıldığını belirten Erdoğan Arıpınar, ödüllerin 21 Mayıs Pazartesi akşamı sahiplerine verileceğini açıkladı.

2006 yılında Sportif ve Toplumsal Fair Play Ödülü alanlar ve ödül gerekçeleri şöyle:

SPORTİF FAIR PLAY ÖDÜLLERİ

Büyük Ödül: Halil Çokuner (12 yaşında ilk öğretim öğrencisi-Trabzon): Okullar İl Yarışması'nda şampiyonluğa koşarken, arkadaki rakibi hastalanınca yarışı bırakıp ona yardım etti.

Şeref Diploması: Mustafa Veli Ak (Kürek Federasyonu Üyesi): Mogan Gölü'nde yapılan GSGM Kupası kürek yarışmasında belinden sakatlanıp tekneden suya düşen kürekçiyi elbiseleri ile suya atlayıp ölümden kurtardı.

Kutlama Mektubu: İbrahim Kutluay (Fenerbahçeli milli basketbolcu): Fenerbahçe - Pınar Karşıyaka maçında önemli bir anda hakemi ikaz ederek topun kendisinden çıktığını söyledi. Pınar Karşıyakalı yöneticiler kendisini ayağa kalkarak alkışladılar.

KARİYER DALI

Büyük Ödül: Aldo Baldini (Binici) : 65 yaşında Başbakanlık Kupası'nı kazandı. Hayatı boyunca ülke biniciliğine katkıda bulundu.

Şeref Diploması: Eylem Elif Maviş (Üniversite öğrencisi): Petrol Ofisi ekibiyle birlikte Everest Zirvesi'ne çıkan ilk dağcı Türk kızı.

Kutlama Mektubu: Erden Eruç (Sporcu): Teknesinde Türk bayrağı ile kürekle Atlantik Okyanusu'nu geçmeyi başardı.

İLETİŞİM DALI

Büyük Ödül: Cumhuriyet Gazetesi Spor Servisi (İstanbul): Fair Play'i ön plana çıkaran habercilik ve yayıncılık anlayışı nedeniyle.

Şeref Diploması: Sporvizyon Gazetesi: Fair Play konusunda okurlarını sürekli aydınlattığı için.

Kutlama Mektubu: CNN Türk-DHA Spor Servisi (İstanbul) Fair Play olgusuna haberleri ve röportajları ile ekipçe hizmet ettiği için.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:38

İLGİLİ HABERLER