Yaşam
  • 23.8.2009 13:07

FAKİRİN KIYMASI HAVYANIN KAFA ETİNDEN!..

AA muhabirinin, Bursa'da kurulu Tuz Pazarı'ndan derlediği bilgiye göre, Ramazan ayının ilk hafta sonunda bakliyat, meyve ve sebze ile et ürünlerinin satışları geçen hafta sonuna göre arttı.

İftar sofrasını zenginleştirmek için bu ayda gıdaya ağırlık veren vatandaşlar, bütçelerine göre alışveriş yapıyor. Tuz Pazarı'nda bulunan esnaf, Ramazan ayında özellikle et ve ürünlerinin satışının arttığını belirtiyor.

Pazarda, ailelerin maddi durumlarına göre her çeşit et ürünü bulunabiliyor. Dana eti kıyması ve kuşbaşı 16-20 lira arasında satılırken, koyun eti kıyması 14 liradan alıcı buluyor.

Kırmızı etteki fiyat yüksekliği, dar gelirli vatandaşları başka ürünlere yönlendiriyor. Birçok dar gelirli aile, kafa etinden yapılan 6-7 liraya satılan kıymaya yoğun talep gösterirken, bazıları da sakatat ve kırmızı et karışımı olan kıymalardan alabiliyor.

Kasaplar, kırmızı etin fiyatı aşırı yükselince, Ramazan ayında kafa eti kıymasının ilgi odağı olduğunu, özellikle hafta sonunda yoğun satış yaptıklarını söylediler.

-YEMEKLİK TAVUĞUN KİLOSU 2 LİRA -

Kırmızı et ve kıyma yerine sakatat ürünleri de ucuzluğu nedeniyle ilgi görüyor. Kuzu kelle 3 lira, kuzu paça 50 kuruştan satılırken, kuzu yürek 6 lira, dana böbrek ve yürek 4 lira, kuzu ve dana ciğer ise 10 liradan alıcı buluyor.

Tavuğun kilogramının 5 liradan satıldığı pazarda, çorbalık tavuk (küçük kemik parçaları ve az miktar etten oluşuyor) 1 lira, yemeklik olanı ise (diğerine göre daha etli olan kemik parçaları) 2 liradan satılıyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:34

İLGİLİ HABERLER