Gündem
  • 31.8.2011 14:54

FARUK ÇELİK'TEN TAZİYE ZİYARETİ

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa'da bulunan Bakan Çelik, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Er Mehmet Topraksüren'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Vali Vekili Bahri Tiryaki ve AK Parti Şanlıurfa milletvekilleriyle, 4 gün önce şehit düşen Topraksüren'in ailesinin, Sancaktar Mahallesi'nde taziyeleri kabul ettiği eve giden Çelik, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, şehide Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi.
Çelik, şehit babası Hüseyin Topraksüren'in büyük bir metanet örneği sergilediğini ve sürekli ''Vatan sağ olsun'' dediğini belirterek, bu acıların Türkiye'nin dört bir yanında uzunca yıllardır yaşandığını, anaların yüreklerinin dağlandığını söyledi.
Faruk Çelik, dün Bursa'da temaslarda bulunduğunu anımsatarak, orada da Van'dan daha önce göç eden bir ailenin oğlunun Topraksüren'le aynı yerde şehit düştüğünü belirtti.
Vatandaşların da üzerinde sorumluluk düştüğüne, el birliğiyle bu sürece artık herkesin karşı çıkması gerektiğine dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti:
''Bir Mehmet, bir Abdülkerim kolay mı yetişiyor? Yetiştirip büyütüyorsun, vatan görevini yapsın diye gönderiyorsun ve tabutu karşınıza geliyor. Bu durum milletin hak ettiği bir şey değil. Efendim şöyle oldu, böyle oldu... Devletimiz milletinin yanında, vatandaşın dertleriyle dertlenmeye çalışıyoruz tepeden tırnağa kadar. Daha neyi bölüşemiyoruz, paylaşamıyoruz. Neyin kavgası veriliyor. Bunun için esas mesele vatandaşın kararıdır. Ben inanıyorum ki, vatandaşımız devletinin yanında, şerefli ay-yıldızlı bayrağının yanında dimdik durmaya devam ettikçe, Türkiye'nin bölünmesini, küçülmesini, zayıflamasını isteyenlere bir fırsat vermemiş olacağız.''
Taziye evinden ayrılışında Bakan Çelik'in yanına gelen ve şehidin dayısı olduğunu belirten Şükrü Dildaş da ''Akan kanın bir an önce durmasını istediklerini'' dile getirerek, ''Yeğenim şehit oldu, bir oğlum da Van'da asker, Allah'tan dilerim vatana feda olsun'' dedi.
Bunun üzerine ''Allah göstermesin... Yeter artık, millet bunu haykırıyor, neden bu silahı sıkıyorsun'' diyen Bakan Çelik, terörün bitirilmesi konusunda vatandaşa büyük iş düştüğünü kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:25

İLGİLİ HABERLER