Sağlık
  • 6.3.2007 09:11

FAS FOOD OBEZİT YAPIYOR!..

Fast food yiyeceklerin aşırı tüketilmesiyle görülen obezite hastalığı nedeniyle İngiltere, okul kantinlerinde asitli içecekler ve fast food yiyecekleri yasakladı.

 Dünya genelinde okul kantinlerinde fast food yiyeceklerin tüketilmesi bir takım denetimlere tabi oluyor. Fast food zihniyetinin toplum ve yaşam üzerindeki olumsuz etkilerine bir tepki olarak, Mart 1999'da, gazeteci Ümit Sinan Topçuoğlu ve Karaköy Güllüoğlu firmasının sahibi, ünlü baklavacı M. Nadir Güllü tarafından başlatılan bir çalışma.

 Başlangıçta İtalya merkezli Uluslararası Slow Food Hareketi'ni örnek alan girişim, 25 Nisan 1999 tarihinde Kadıköy'deki Sahaf Kültürevi'nde düzenlenen halka açık ilk toplantıda, bir yurttaşın önerisi üzerine, “sefertası”nı ad ve sembol olarak benimseyerek yerel bir kimlik kazandı. Okul kantinlerinde fast food yiyeceklerin satılmasını istemeyen 'Seferetası Hareketi'nin yürütme kurulu başkanı Ümit Sinan Topçuoğlu, okul kantinlerinde mutlaka hukuki düzenlemenin yapılması ve yasal yaptırımların uygulanması gerektiğini belirtti.yenişafak

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:17

İLGİLİ HABERLER