Spor
  • 23.1.2014 01:53

Fatih Terim, 'Ege Kupası yıldız futbolcular için çok önemli'

 Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Mercedes-Benz Ege Kupası’nın TFF’nin en önemli turnuvalarından bir tanesi olduğunu ifade ederek, “Çoğu kimse için bu tip turnuvalar belki şuanda çok fazla bir şey ifade etmeyebilir ama bizim için çok şey ifade ediyor. İleride olabilecek yıldızlar için çok önemli bir turnuva” dedi.
Fatih Terim ayrıca önümüzdeki yıllarda turnuvanın üzerine bir şeyler koyulup, değiştirildiğinde çok daha kaliteli bir turnuva olacağını dile getirdi.
Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim Manisa’da 15. Mercedes Benz Ege Kupası Galası’na katıldı. Anemon Otel’de düzenlenen galada, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Turizm Bakan Yardımcısı ve Türkiye Ağır Futbolu Hakemleri Başkanı Abdurrahman Arıcı, Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, AK Parti Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüsyin Tanrıverdi, TFF Yönetim Kurulu Başkanı ve Profesyonel İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar, Manisaspor Asbaşkanı Emre Hasgör, Manisaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, TFF Profesyonel Kulüp Başkanları, misafir delegasyonlar yer aldı.
Açılış konuşmasında TFF Yönetim Kurulu Başkanı ve Profesyonel İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar, "Tüm ekip ve delegasyonla birlikte daha önce 6 kez yemekte bir arada olmuştuk ama bu akşamın anlamı daha büyük. Değerli hocamla şunu paylaştım. Hocam Manisalılar Ege Turnuvas’ını bağrına bastılar. Bu artık burada bulunan 8 takımı da tatmin etmiyor. Biz bu Ege Kupası’nın üzerine dünya Ege Kupası koyup Manisalıların yaptıkları misafirlikten dolayı bunu hak ettiğini söyledim. Spor kardeşlik ve barış birbirini kenetleyen bir unsur ise bunu hep birlikte karşılayalım. Bize bunun getirisini çocuklarımız dahi görür. Bu tip organizasyonlar küçük unsurlardan başlamıştır. Bu şehir onlara sahip çıktı ve onlara ev sahipliği yapıyor. Bugün 15’incisini yapıyoruz ve Allah'a şükür delegasyon Manisa’da yapıldığını duyunca çok seviniyor. Bu işin sonunda teknik patronun Fatih Terim’in de bu güzel duyguları yaşadığını bana hissettirdi. Teşriflerinden dolayı, herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ise, şöyle konuştu:
“Bu güzel etkinliğe Manisa bugün ev sahipliği yapıyor. Yüz yıllardır değişik medeniyetlere ev sahipliği yapıyoruz. Pek çok köklü medeniyetlere yaptığı icraatlarla damgasını vurmuştur. Aynı zamanda dünyanın en bereketli havzalarından birisini barındırıyor. Dünya barışına ve insanların kardeşlerine katkı sağlamasından dolayı bundan onur ve büyük mutluluk duyuyoruz. Bu organizasyonun yapılmasından dolayı emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Değerli hocam sizlere benden daha güzel duygularını dile getirecektir. Fatih Terim hocamıza da 'hoşgeldin' diyor sevgilerimizi sunuyorum.”

FATİH TERİM: "İLERİDE OLABİLECEK YILDIZLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR TURNUVA"
Manisa’da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, “Burada biz Akdeniz oyunları şampiyonalarına gittik. Burada çok güzel bir 15 gün geçirdik. Manisa bana çok iyi geliyor. Ayrıca Arif bey gibi bir yöneticimiz var ve ona ayrıca teşekkür ediyorum. Bu turnuva geleneksel oldu ve çokta güzel oldu. İlk zamanında ben vardım şimdi de ben vardım. İnşallah bu sene Fransa’nın hegomanyasından kurtarabirlirsek, başka bir takım şampiyon olursa memnun oluruz. Yunanistan’a, Ukrayna’ya, Fransaya, İskoçya’ya, Norveç’e, Azerbeycan’a Amerikay’a hoş geldiniz diyorum. Çoğu kimse için bu tip turnuvalar bildiğiniz gibi belki şuanda çok fazla bir şey ifade etmeyebilir ama bizim için çok şey ifade ediyor. İleride olabilecek yıldızlar için çok önemli bir turnuva. TFF’nin en önemli turnuvalarından bir tanesi de Ege Turnuvası’dır. Burada Manisa başta olmak üzere çeşitli illerde bulunup hizmet edenlere de teşekkür etmek lazım. Bizleri en iyi şekilde hizmet ediyorlar. Önüzdeki yıllarda turnuvanın üzerine bir şeyler koyabilirsek, değiştirebilirsek daha güzel olacak. Bu takımların tüm futbolcularına tüm teknik adamlarına ve delegasyonlarına futbol federasyonum adına hoşgeldin deyip başarılar diliyorum. Manisa teknik heyetimizle görüştüğümüze göre kendilerini eski yerlerinde süper ligde görmek istiyoruz” dedi.
Konuşmasının ardından Fatih Terim'e sivil toplum örgütleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:17

İLGİLİ HABERLER