Spor
  • 18.5.2013 00:20

Fatih Terim : İki klas oyuncu alacağız

Sabah Gazetesi’ne bir röportaj veren Fatih Terim, “Çok transfer yapmayı düşünmüyoruz. Gereken yerlere gereken transferleri yapacağız. Bir sol bek bir de stoper alacağız. Çalışmalar yapılıyor. Hızlı bir şekilde bitirmek istiyoruz bu işi. Çünkü sezon başı kampını kaçıran ve o ortamı yaşamayan oyuncunun toparlaması zaman alıyor” dedi.

Yabancı sınırlaması hakkında da konuşan Terim, şunları söyledi:

“Yabancı oyuncu konusunda sınır getirmenin bir anlamı yok. Hem AB'ye girmek istiyoruz hem de yabancı oyuncuya sınır getiriyoruz Milli Takım'ın başındayken bana gelip, "Yabancı oyuncu konusunda ne düşünüyorsun hocam?" diye sordular. Ben de "Sınırsız olsun" dedim. Elinizde zaten iyi yerli varsa yabancı almazsınız. 2000'de Avrupa Şampiyonu olurken Galatasaray'da 3-5 yabancı vardı. İtalya'da yabancı serbest ama Dünya Şampiyonu oluyorlar. İspanya'da yabancı serbest, Dünya ve Avrupa şampiyonu oluyorlar. Bence kaliteyi yükseltmek ve kriter koymak gerekir.”

“Tatili hak ettiler”
“Bu yıl sadece şampiyon olmadık. Avrupa'da da çeyrek finale yükseldik. Yoğun bir maç trafiğinden geçtik. Hem Avrupa'yı hem de ligi başarıyla götürdük. Gelecek yıl yaz kampını sabit bir yerde yapmayı düşünmüyoruz. Bu tür kamplar rutin ve sıkıcı oluyor. Yeni sezonu Temmuz'un ilk haftasında açmayı düşünüyoruz. Oyuncularımızın uzun ve iyi bir tatil yapmalarını istiyoruz. Çok yoruldular. Bunu hak ettiler.”

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:14

İLGİLİ HABERLER