Spor
  • 9.10.2005 02:03

FATİH TERİM : "NURİ ZEKİ VE ÖNEMLİ BİR OYUNCU"

İSMAİL KAMİT - KEMAL ÇOLAK
İSTANBUL (İHA) - A Milli Futbol Takımı, Almanya ile yaptığı özel maçtan 2-1'lik galibiyetle ayrılırken, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim Danimarka'nın Yunanistan karşısında aldığı galibiyetin kendileri açısından Almanya'yı mağlup etmekten daha önemli olduğunu söyledi.


Karşılaşma sonrasında bir basın toplantısı düzenleyen Terim, Danimarka'dan ay-yıldızlı takımı Play-Off'a taşıyacak bir sonucun çıkmasının kendilerini Almanya karşısında aldıkları galibiyetten daha çok mutlu ettiğini belirterek, "Danimarka'da Yunanistan'ın kazanması halinde bu akşam aldığımız galibiyet bizi sevindirmeyecekti. Elimize geçen bu şansı Çarşamba günü Arnavutluk karşısında en iyi şekilde değerlendireceğiz" dedi.


Tecrübeli teknik adam özellikle ilk yarıda Almanya'ya sadece bir pozisyon verdiklerini ifade ederek, "İlk yarıda farklı şekilde öne geçebilirdik. Rakibimiz karşısında çok sayıda pozisyon bulduk. Sahanın her yerinde mücadele ettik. 2. yarıda da kontra ataklarla etkili olmaya çalıştık" diye konuştu.


Terim, genç futbolcu Nuri Şahin'le ilgili olarak da şunları söyledi:
"Genç milli takım hocalarıyla konuştuktan sonra onu almaya karar verdim. Kendisini yetenekli bir futbolcu olduğu için ve tecrübe kazanması için milli takıma aldım. Bu sürpriz bir karar değildir. Kaiserslautern'de oynayan bir futbolcuya takımda yer veriyorsam Borussia Dortmund'da oynayanı da milli takıma davet edebilirim. Futbolcunun yaşının kaç olduğu önemli değil, önemli olan yetenekli olması. Nuri oyuna girdikten sonra da üzerine düşeni yaptı. Gol attığı pozisyonda orada bulunma isteği çok önemliydi. Çünkü o yaşta bir insan, o dakikada oyuna girdikten sonra, normalde 18 içine bile girmez. Doğru bir seçim olduğu, zeki ve önemli bir futbolcu olacağı ortada.
Farklı bir atmosferde geçecek olan Arnavutluk maçının puan harbi olacağını, kendileri açısından bu maçın son şans olacağını hatırlatan Terim, bunu en iyi şekilde kullanarak Play-Off maçlarına katılmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Türkiye'nin 2006 Dünya Kupası finallerine katılamamasının çok yazık olacağını vurgulayan tecrübeli teknik direktör, finallere katılmaları halinde oraya renk katacaklarını ifade etti.


Türkiye'nin bu gruptan çıkacağını kaydeden Terim şöyle devam etti:
"Oyuncularıma hep kaybetmekten korkmamalarını, maçı nasıl kazanacaklarını düşünmelerini söylüyorum. Bu yüzden dünyanın her yerinde rahat bir şekilde oynarlar. Selçuk, İbrahim Akın ve Tümer gibi oyunculara inanıyorum. Onlar oynamadan da kadroyu çağırıyorum. Çünkü teknik kapasitelerini beğeniyorum. Takımda 4-5 tane sol ayaklı oyuncumuz oldu. Nuri de bunlardan biri'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:57

İLGİLİ HABERLER