Spor
  • 29.11.2017 14:34

Fatih Terim: Türkiye'de herkes futbolu çok iyi biliyor

8'inci Boğaziçi Zirvesi'nde konuşan Fatih Terim, Türkiye'de sporu bilmeyenler, biliyormuş gibi ahkam kestiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Uluslararası İş Birliği Platformu tarafından organize edilen 8'inci Boğaziçi Zirvesi'ne katılan Fatih Terim, "Futbolda neden zirve değiliz" başlıklı panelde değerlendirmelerde bulundu.

GALATASARAY'LA GÖRÜŞTÜ MÜ?
Galatasaray'la görüşme halinde olduğu iddia edilen Fatih Terim, "Hakkımda yazılanlar Galatasaray'a zarar veriyor. Galatasaray'la görüşmem olursa zaten sizlerle paylaşırım. Bu açıklamamdan sonra hala bu tarz haberleri yapanlar olursa onlara itibar etmemenizi rica ediyorum." dedi.

"SPORU DEĞİL, SPORUN GETİRDİĞİ BAŞARILARI SEVİYORUZ"
İnsanların sürekli hataları ve eksik yönlerinin konuşulduğunu belirten Terim, "Biz sporu değil, sporun getirdiği başarıları seviyoruz. Biz taraftarlığı seviyoruz. Üstelik sadece kazanmayı istiyoruz. Hayatın her alanında olduğu gibi, emek vermeden sonuç almayı istiyoruz. Şimdi sorunu anlayabilmek, çözüm önerileri üretebilmek için duruma sadece spor olarak mı bakmak lazım yoksa dürüstçe büyük resmi mi değerlendirmek lazım bir düşünelim. Sizce spor, yaşadığımız hayatın genel akışından ve düzeninden farklı olabilir mi? Olursa da ne kadar olabilir sorgulayarak başlamak lazım bence. Bakın maalesef toplumumuzda iki önemli duygu körelmiş vaziyette; güven ve takdir. Bu sebeple insanların iyi ve başarılı yönlerini değil, eksik ve hatalarını görüyor, bunları ön plana çıkarıp insanları yerden yere vurmaya bayılıyoruz. Takım çalışması, birlikte üretme kültürü, bir üretimin parçası olma mutluluğu bizim toplum olarak zayıf olduğumuz alanlar."

"ÜLKEMİZE AİT SPOR KÜLTÜRÜMÜZ YOK"

Sporcu yetiştirmenin önemini belirten Fatih Terim, "Ülkemize ait bir spor kültürümüz yok. Bunu kabul etmeliyiz. Toplum olarak spor yapmayı sevmiyoruz. Biz yetişkinler yapmadığımız gibi, çocuklarımıza da yaptırmıyoruz. Burada hemfikiriz. Okullarda spora ayıran saatlere bakmamız lazım. Şehirlerimiz de ve beldelerimizde de spora ayırdığımız alanlara bakmamız lazım. Bu üzerinde durduğum iki konu üzerinde yıllardır büyük aşama kat etmemize rağmen uluslararası alanda geri olduğumuzu rahatlıkla belirtebiliriz." şeklinde konuştu.

"HİÇ BİR BAŞARISI OLMAYANLAR AHKAM KESİYOR"

Ülkede herkesin spor hakkında konuştuğunu ve bu konuda kendilerini üstat olarak gördüğünü söyleyen Terim, "Bir başka sorunumuz ise sporu herkesin çok iyi bilmesi. Kuşkusuz spor, herkesin kendini "üstat" gördüğü bir konu, üretmemiş, okumamış, çalışmamış, hiçbir başarısı olmayanların ahkam kestiği, estiği, gürlediği, yıktığı bir alan. O nedenle bu söylediklerimin ışığında gelin bundan sonra anlatacaklarıma bir kitap diye bakalım. Eğer sizlere kısaca bahsedeceğim başlıklar ilginizi çekiyorsa birlikte bu kitabı yazmak ve birlikte okuyup uygulamak için yola çıkalım." dedi.

Güncellenme Tarihi : 29.11.2017 15:28

İLGİLİ HABERLER