Gündem
  • 30.5.2013 14:35

Fazıl Say’dan sitemli mesajlar

Fazıl Say’dan sitemli açıklamalar
Ünlü piyanist Fazıl Say, alkol düzenlemesi ve twitter’da yazdığı ifadeleri yüzünden aldığı cezaya ilişkin sitemli açıklamalar yaptı.

İşte Fazıl Say’ın o açıklamalarI:

“ ‘Susmak’ ile ‘susturulmak’ insanın kendi hayat çizgisinde prensipte ayni sonuca varıyor. Sorarız; hangisi daha onurlu? ‘Doğu’ ile ‘bati’ arasında sevgisiz ve soğuk ticari ilişkilerden başka aslında ne kadar çok paylaşılacak şey var. Onlar bunu unutuyor... 1- Atatürk görmüş, Nazım görmüş, Orhan Veli, Can Yücel, Cemal Süreya, Aziz Nesin görmüş bir Türkiye’de, bir ‘cenneti-ala’ ironisi bu kadar tepki çeker miymiş? Tahmin ettiğimizin çok uzaklarında bir ayrışma var.Bu ayrışma ama ne onlar için iyi, ne bizim için ne dünya için iyi.

Alkol yasası durumunda onlar derler ki ‘git evinde iç!’ İçenler de diyebilir ki ‘git evinde içme!!!’ Hani 21. yüzyılda ’uzaya da gideriz’ filan hayalleri vardı. Onları geçtik de, bir bira içmemizin, bir Hayyam okumamızın keyfi de kalmadı ya.. En azından, şu yaşadığımız günlere kadar, bir medeniyet/ bir yaşama hedefi hediye eden cesur lider Atatürk’e sevgiyle, saygıyla, şükranla”

(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:53

İLGİLİ HABERLER