Gündem
  • 1.5.2007 10:48

FAZIL SAY : HANDE İLE AŞKIM TELEVOLELİK OLDU

* Hande Ataizi ile ilişkiniz neden bitti?
Hande olunca insan, magazinin kontrolsüz ucuna düşüyor. Basının ve magazinin kontrolsüz ucuna düşüyorsunuz. Bu yüzden benim için Hande konusu tamamen kapanmıştır.

* Siz bu ilişkiyi yaşarken böyle olacağını tahmin etmediniz mi?
Ben bugüne kadar hiç magazinle ilgilenmemiştim. Ben bunu bilerek yaşamadım. Bir daha magazin olaylarına girmek istemiyorum.

* Böyle bir ilişki yaşadığınız için pişman mısınız?
Magazinel boyutu tahmin ettiğim dozajın çok üstünde olduğu için kendi kendimi 4-5 aydır hataların yanlışların içinde buldum. Pişmanlık başka bir şey. Pişman olsan ne olacak, olmasan ne olacak. Hatalarım ve yanlışlarım çok oldu.

* Neydi o hatalar?
Magazine bulaşmış olmam bir hataydı. Hande ile ilişkimi hiç magazine bulaştırmadan yürütebilirdik. Magazinin ortasına düşmeden de Hande ile birlikte olurmuşum. Ama olmadı

* Magazinin ortasındaki bir kadınla birlikte olurken magazinden uzak bir ilişkiyi sürdürmeyi nasıl başaracaktınız?
En başından itibaren ilişkimiz gizli yaşayabilirdik hem öyle daha sağlıklı bir şekilde sürerdi. Ama biz 1 milyon-5 milyon kişinin önüne çıktık. Bu kesinlikle yanlıştı.

* Ortaya çıkmayı kim istedi?
Bizim sürekli olarak yanyana olmamız gazetecilerin dikkatini çekti ve zaten ilişkimiz de ortaya çıktı. Ben Cihangir’deki Smyrna’ya hayatımda 2-3 kere gittim. Hande ile gittiğimde kapıda 20 tane kamera vardı. Ben bizi görüntüleyen televolelerden bir tanesini bile izlemedim. Ailem de televolelerde görünmemin çok kötü bir etki yaptığını söyledi.

* Bu durum müziğinizi ve imajınızı olumsuz etkiledi mi?
Müzik benim hayatımın yüzde 90’ını oluşturuyor. Ben bir çok müzisyen için büyük bir idolüm. Bunu göz ardı edemeyiz. Fazıl diye biri var ama Fazıl Say diye bir imaj var. Sürekli televolelerde gördüğün adamdan Beethoven dinlemen kavram kargaşası yaşatır. Ben gözü kör derecesinde aşık olduğum için bu kavram karmaşasına çok fazla takmadım. Ama sonrasında düşündüm ve ben bir daha magazine düşmemeliydim.

Hande ile uyuşamadık
* Magazinin içinde sizi en çok neler rahatsız etti?
Dişlerimin kötü olduğu yazıldı. Eski eşimle söylediğim 14 cümlelik bir söz kesintilere uğrayarak manşet oldu. Bunlar beni çok rahatsız etti.

* Çevrenizden ilişkinizle ilgili uyarılar aldınız mı?
Benim çevremde beni seven insanlar Hande Ataizi ile ilişkimi iyi bulmuyorlardı.. Konu Hande’yi iyi bulmamaları değildi, Hande’nin magazin insanı olmasıydı. Bununla ilgili üzerimde öyle bir baskı vardı.

* Onlar haklı çıktı ve ilişkiniz bitti mi?
Olay haklı çıktı, haksız çıktı durumu değil. Hande ile bir şekilde uyuşamadık. İlişkilerin bitmesi için bin sebeb de olabilir. Bin sebebin bin gerekçesi de, açıklaması da olabilir. Ama bizim gerçek ayrılık nedenimiz uyuşamamak.

* Ama son röportajınızda çok uyuştuğunuzu söylediniz?
Dün dündür, bugün bugündür. Bazı şeyler oluyor ve bazı düşünceler uymuyor. Böyle olunca da kavgalar oluyor ve ilişki tatsızlaşıyor. O iş tatsızlığa doğru gidiyor.

* Sizin çok kıskanç olduğunuz ve ilişkinin bu yüzden bittiği de konuşuluyor...
Kıskançlık hikayesi çok mühim değildi.
* Hande çok güzel bir kadın. Onunla birlikteyken kendinize olan güveninizi kaybettiğiniz doğru mu?
(Gülüyor) Gülyar’da güzel bir kadındı daha önce ki kız arkadaşlarımda güzel kadınlardı. Hepsi güzel, nitelikli ve kariyeri olan insanlardı. Hande’de güzel bir insan.

* “Hande ile birlikteyken para harcamaya başladım” dediniz. İlişkiniz bittikten sonra da para harcamaya devam ediyor musunuz?
Ben eskiden bohem yaşardım. Şimdi kendime bakan bir adam oldum. Yanımdaki kadın bu konuda beni uyardı. Ben o röportajda bunu anlattım.

Kesin olarak bitti
* Ama bu söz bazı insanlardan tarafından “Hande erkek parası yiyen kadın” olarak algılandı..
Hande’nin benim paramı yediği sözü çok ayıp. Benim için de Hande içinde.. Hande zaten çok güzel paralar kazanıyor. Niye bir adamın parasını yesin. Biz klasik müzikçilerin bir holding sahibi olmadığı gerçek. Biz popçular gibi 300 bin kişiye değil, bin kişilik salonda çalıyoruz. Oradaki bilet sayısı, her şey farklı. Ben kendi kayıtsız, bohem hayatımda Hande’nin desteğiyle güzel bir yol açtım.

* Hande sizinle birlikteyken “Mardin’deki çekimlerden heyecanla dönermiş ama artık o heyecanı kalmamış” Peki siz artık turnelerinizden nasıl dönüyorsunuz?
Biz Hande Hanım ile kesin olarak ayrıldık. Hande insan olarak çok iyidir değerlidir. Ama o konu tamamen bitti ve düşman değiliz.

Dişlerim çirkin olabilir
* “Keşke Hande’yi tanımasaydım” diyor musunuz?
Geçen gün bir arkadaşım bana çok güzel bir söz söyledi. “Benden çok daha yetenekli yazarlar var. Benim kadar büyük olmamalarının nedeni benim yaptığım hataları yapmamalarıdır.” Bu söz çok ilginç. İnsanlar hatalar yapabilir. İnsanlar güzellikleriyle, çirkinlikleriyle var. Araya çirkinlikte karışıyor, güzellikte. Almanya ve Hollanda konserim benim için çok güzeldi. Dişlerim çirkin olabilir. Diş meselesenin gündeme getirilmesi çirkin oldu ve beni çok rahatsız etti.

* Eski eşiniz Gülyar Hanım’a geri döneceğiniz söylendi. Doğru mu?
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum yaptığım bir röportajda eski eşimle ilgili söylediklerimde bir eksiklik var. Biz Gülyar ile çok iyi bir evlilik geçirdik. “Eşimle bir şey olsa da boşansak” sözünü evliliğimizin son 1,5 yılı için söyledim. Gerçekten kendisi de öyle düşünüyordu. Sözüm bütün bir ilişkiyi kapsamıyordu. Bizim evliliğimizden çok güzel bir çocuğumuz var ve evlilik sonrası için mükkemmel bir ilişkimiz var.

* Bu söz için ondan özür dilediniz mi?
Konu özür ve af dileme değil. Mozart’ın binlerce güzel eserinden bahsedersiniz. “Beğenmediğiniz eseri var mı?” diye sorarlar bir tane söylersiniz. “Mozart’ı hiç beğenmiyorum” diye başlık atılır. Bu konu da ona benziyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:37

İLGİLİ HABERLER