Spor
  • 30.8.2009 15:58

F.BAHÇE İSTEDİ, BAŞKASI ALDI

Ukrayna Ligi takımlarından Dinamo Kiev, resmi İnternet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada, İngiliz ekibi Chelsea'nın Ukraynalı yıldızı Andriy Shevchenko'yu renklerine bağladığını aktardı. Shevchenko'nun Dinamo Kiev'le 2 yıllık bir anlaşma yaptığı ifade edilirken, transferin ekonomik boyutuna ilişkin ise herhangi bir açıklamada bulunulmadı. Shevchenko'nun Chelsea'de yıllık yaklaşık 9 milyon dolar kazandığı tahmin ediliyordu.

Dinamo Kiev, 1999 yılında Shevchneko'yu İtalyan ekibi AC Milan'a 25 milyon dolara satmıştı. Shevchenko, Milan formasıyla dünyanın en iyi golcüleri arasında adından hep söz ettirmişti. 1998-2005 yılları arasında Milano ekibinde parlak günler geçiren Shevchenko 2993 yılında Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu sevinci yaşamış, 2004 yılında ise Avrupa'da Yılın Futbolcusu (Ballon d'Or) ödülüne layık görülmüştü.

Ünlü Rus işadamı ve Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich'in uzun uğraşları sonucu İngiliz ekibine transfer olan Shevchenko, Chelsea formasıyla yıllardır taraftarlar için hep bir haya kırıklığı olarak anılıyordu.

Her transfer döneminde ismi Fenerbahçe'yle anılan ancak bir türlü transferi gerçekleşmeyen 32 yaşındaki Ukraynalı milli golcü futbol kariyerine de 1990'lı yılları ortasında Dinamo Kiev'de başlamıştı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:27

İLGİLİ HABERLER