Spor
  • 29.4.2007 15:01

F.BAHÇE LİG TV'Yİ İÇERİ SOKMUYOR

F.Bahçe'nin, Fortis Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'a elendikten sonra yayıncı kuruluş Lig TV ile yaşadığı kriz, doruğa tırmandı. Toplantı halinde olan ve görüşmeleri de sıklaştıran Lig Tv yöneticileri ile Fenerbahçe kulübü yetkilileri halen anlaşmış değil.
      Yöneticilerin emri ile Lig TV'nin yayın araçları halen stada sokulmayıp, yayın için hazırlık yapmalarına izin verilmezken, taraftarların tepki verme ihtimaline karşılık yayıncı kuruluşun naklen yayın araçları polis tarafından korumaya alındı.
      Normal şartlarda saat 12.00 gibi stada girip hazırlığını yapan LİG TV yayın elemanları, aradan geçen 2.5 saate rağmen henüz yerlerine konuşlanamadılar. Araçlar, FB Stadı'nın güvenliği tarafından kurulması gereken yere alınmazken, polis de yayın aracını güvenlik çemberine aldı. Fenerbahçe taraftarının tepki göstermesinden çekinen polis bu tedbiri alma ihtiyacı duyarken, LİG TV ile FB kulübü arasındaki görüşmeler de yaklaşık 2.5 saattir devam ediyor.
     
     TEMSİLCİ VE MÜFETTİŞLER GÖREV BAŞINDA
      Bu arada Futbol Federasyonu da yayın krizini önlemek için bütün önlemleri aldı. Özel olarak 4 adet disiplin müfettişi görevlendirilirken, temsilciler Nail Aylanç, Oğuz Özçelik ve gözlemci Ahmet Akçay eğer yayın başlamazsa, hakeme başlangıç düdüğünü çalması için izin vermeyecek.
      Yönetmeliklere göre ise hakem maç temsilcisinden onayı alana kadar, 19.00'da başlaması gereken maçı başlatmıyor. Hakemin bekleme süresi ise yoruma açık... Yayını engellemek için art niyet olduğuna kanaat getirirse en çok 10 dakika bekliyor ve maçı tatil ediyor... Eğer iyi niyet görürse bekleme süresini yarım saate kadar uzatabiliyor. Ama yayın olmazsa maçı tatil ediyor, kararı da federasyon veriyor Bu durumda Fenerbahçe ya yayına izin verip hiçbir riski göze almayacak. Ya da yayını engelleyip hükmen mağlubiyet + 3 puanının silinmesine kadar gidebilecek bir süreci başlatacak ve belki de ligden çekilecek.
      Fenerbahçe'yi ikna etmek için Digitürk'ün üst yönetiminin de devrede olduğu öğrenilirken, Fenerbahçe yönetiminin bunu bir tepki olarak kullandığı ve belli bir saatten sonra yayıncı kuruluşun hazırlanmasına izin vereceği belirtiliyor.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:39

İLGİLİ HABERLER