Spor
  • 28.5.2013 10:24

F.Bahçe yerli futbolcu avında

F.Bahçe, yabancı sayısındaki kademeli düşüşü hesaba katarak transferde rotayı yerlilere çevirdi. 

Önceki sezonlarda yoğun ısrarlarına rağmen Türkiye Futbol Federasyonunu’nun yabancı sınırlamasını kaldırmaması ve aksine, 6+2 olan sınırlamada kulübedeki yabancıları gelecek sezondan itibaren yasaklaması, Türkler’in de cazibesini arttırdı.

Hele bir dahaki sezon yabancı sayısının sahada bile 5’e düşecek olması, F.Bahçe Yönetimi’ni kararlı adımlar atmaya zorladı. Hatta geçen hafta “Kulübümüz sezon başında TFF tarafından belirlenen ve açıklanan statü/kararlar tahtında transfer çalışma ve tasarruflarını sürdürmekte olup bu konuda yapılması olası statü ve/veya karar değişikliklerinin tarafımızdan kabul edilmesi mümkün değildir” diyerek yabancı sınırlaması isteyen G.Saray’a da taş atmıştı yönetim.

YABANCI 5′E İNECEK

Şimdi bu yabancı sayısındaki düşüş sonrası F.Bahçe’nin listesindeki isimleri sizlere açıklayacağız. İlk olarak Alper’i bitiren yönetim, teknik direktör Kocaman’ın verdiği listeye göre Eskişehir’den Erkan Zengin ve Veysel Sarı, Elazığ’ın ofansif oyuncusu Serdar Gürler, G.Antep’te ön libero Orhan Gülle ve forvet Cenk Tosun, Ordu’nun sol beki Atila Turan, Karabük’ün sol açığında forma giyen Ahmet İlhan, Stutgart’ın stoperi Serdar Taşçı, Toulouse’lu Umut Bulut ve Napoli’li Gökhan İnler yer alıyor.

Bu isimlerle anlaşma zemini arayacak olan yönetim, bazılarını bu yıl, bazılarını ise gelecek sezon için ikna etmeye çalışacak. Buradaki temel amaç, 5’e düşecek yabancı sayısını avantaja çevirebilmek.

Eser ERENLER/AMK
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:57

İLGİLİ HABERLER