Spor
  • 18.5.2013 13:51

F.Bahçe'de Meireles bilmecesi

F.Bahçe için, 58 maçın 25’inde oynamayan Meireles konusu tam bir bıçak sırtı.   

Fenerbahçe’nin Portekizli yıldızı Raul Meireles, varlığında dert, yokluğunda yara oldu. Sezon başında Chelsea’den büyük umutlarla transfer edilen tecrübeli futbolcu disiplinsiz davranışlarıyla takımın adeta ‘el Freni’ oldu. Orta sahadaki performansıyla oynadığı maçlarda takıma önemli katkı yapan Portekizli yıldız, oynamadığı maçlarda da önemli kayıplara neden oldu.

KADIKÖY’DEKİ SERİ RAUL’SUZ GİTTİ

Meireles’in transfer olduğu günden bu yana Fenerbahçe 58 resmi maça çıktı. Galatasaray derbisinde gördüğü kırmızı kart sonrasında 5 maç ceza alan Meireles’in cezası ve sakatlıkları nedeniyle 25 resmi maçta forma giyemedi. Portekizli’nin oynamadığı Antalyaspor maçını Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 3-1 kaybeden F.Bahçe, Kadıköy’deki 47 maçlık yenilmezlik unvanını yitirdi.

ELAZIĞSPOR’A DA TAKILDILAR

Kader maçlarında takımını yalnız bırakan Meireles, ikinci yarının ilk haftasında Elazığspor’a karşı da oynamadı ve sarı-lacivertliler İstanbul’da 2-2 berabere kaldığı gecede 2 puan kaybederek zirve yarışında önemli bir yara aldı. UEFA Avrupa Ligi’nde BATE Borisov’a karşı 3. dakikada oyundan atılan Meireles’in yokluğu Süper Lig’deki gibi sıkıntı yaratmadı ve sarı-lacivertli takım sadece bu maçları kayıpsız atlattı.

YARI FİNALDE YOKTU

Orta sahanın vazgeçilmez isimlerinden birisi olan Meireles’in sakatlığı nedeniyle oynamadığı Benfica rövanşı ve İBB maçları da Fenerbahçe’nin gidişatını olumsuz etkiledi. Sarı-lacivertliler 1-0’ın rövanşına Meireles’siz çıktı ve Benfica’dan 3-1’lik yenilgiyle dönerek UEFA finalini kaçırdı. En son G.Saray derbisinde Sabri’ye yaptığı haraket ile 4 maç ceza alan Portekizli’nin durumu tartışılmaya başlandı. 4 maç ceza daha alan Meireles için yönetimin nasıl karar vereceği merakla bekleniyor.

İrfan YİRMİBEŞ/AMK
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:13

İLGİLİ HABERLER