Spor
  • 21.5.2013 22:49

F.Bahçe'den G.Saray'a yılın çalımı

Galatasaray, Alper Potuk ile görüştüğünü borsaya bildirdi; ancak Fenerbahçe Eskişehirsporlu oyuncuyu renklerine kattı. Fenerbahçe yönetimi, Eskişehirsporla 6 milyon 250 bin euro para artı Henri Bienvenu ile Orhan Şam'ın bonservisleri karşılığında bu anlaşmayı bitirdi.

Toplantı Yüksel Çağlar'ın aracılığıyla yapılırken, Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, oyuncularını isteyen Fenerbahçe'ye, "Galatasaray'a söz verdik" dedi. Ancak Aziz Yıldırım transfer görüşmelerini sürdürdü ve 3 saat süren pazarlığın ardından
bu transfer sonlandırıldı.

Fenerbahçe, Alper Potuk'un transferi için Eskişehirspor yönetimi ile el sıkışarak tüm futbol dünyasını şaşırttı.

Galatasaray'ın Alper Potuk ile görüştüğünü borsaya bildirdiği günün akşamında Fenerbahçe yönetimi, Eskişehirspor ile 6 milyon 250 bin euro para artı Henri Bienvenu ile Orhan Şam'ın bonservisleri karşılığında anlaşmaya vardı.

İki kulübün anlaşmasında işadamı Yüksel Çağlar büyük rol üstlendi. Çağlar 3 saat süren görüşmelere aracılık yaparken, Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal'ın, "Galatasaray'a söz verdik, ayıp olur" sözlerine rağmen ısrar ederek
siyah kırmızılı yönetimin bu transfere evet demesini sağladı. Halil Ünal yaşanan gelişmeler üzerine yönetim kurulunu toplayarak bu transfer için arkadaşlarından da olur alırken,  Aziz Yıldırım'ın da bu görüşmeye telefonla katıldığı ve şartlardı kabul ettiği öğrenildi. 

Tüm bu gelişmeler ardından Başkan Halil Ünal, Alper Potuk ve menajerini Eskişehir'e davet ederken, bugün yapılacak görüşmenin ardından Alper Fenerbahçe ile transfer şartlarını konuşacak.

FENERBAHÇE BORSA'YA BİLDİRDİ
Lig TV'nin Alper Potuk transferini Türkiye'ye duyurmasının ardından Fenerbahçe 'de bu gelişmeyi Borsa'ya bildirdi. Sarı-lacivertli ekip resmi internet sitesinde de "Kulübümüz, Alper Potuk’un transferi için Eskişehirspor ve oyuncu ile görüşmelere başlamıştır" açıklamasını yaptı.


ALPER POTUK KİMDİR?
Alper Potuk; 8 Nisan 1991'de, Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, fabrika işçisi baba ile ev hanımı bir annenin üç çocuğundan ikincisi olarak dünyaya geldi.

Sırasıyla Balıkesir'in Bandırma ve Eskişehir'in Çifteler ilçelerinde yaşadı. 2002'de Çiftçelerspor'un altyapısında futbola başladı. Burada Eskişehirspor'la oynanan ve 4-1 kaybedilen maçta takımının tek golünü atmasından ötürü rakibinin dikkatini çekti ve 2005'te Eskişehirspor'un altyapısına transfer oldu.

KULÜP KARİYERİ
29 Mayıs 2009'da, 2008-09 sezonunun son haftasında, Gaziantepspor ile oynanan ve 1-1 biten karşılaşmanın 75. dakikasında oyuna girerek ligdeki ilk maçına çıktı.

İlereyen zaman içerisinde takımda daha sık oynama fırsatı buldu ve 2010-11 sezonunda ilk onbir'de oynamaya başladı.
Burada genç yaşına rağmen sergilediği performansla 2011-12 sezonunun sezon öncesi transfer döneminde en çok konuşulan genç yetenekler arasına girdi.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ
14 kez milli takımlara çağrılan Alper Potuk, 4 kez Türkiye U-19, 1 kez Türkiye U-20 ve 6 kez de Türkiye U-21 forması olmak üzere toplam 11 kez milli formayı giydi ve bu maçlarda bir gol kaydetti.

Transferin detaylarını Lig TV'den Loran Vayloyan bildirdi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:08

İLGİLİ HABERLER