Spor
  • 15.5.2013 15:35

F.Bahçe'den yılın muz açıklaması!..

Fenerbahçe Kulübü Hukuk İşlerinden sorumlu yöneticisi Deniz Aytöre toplantının açılış konuşmasını yaptı ve şunları söyledi:

"Acımız var acılarımız var. Bugüne kadar hep sustuk ancak bugün kısa konuşacağız. Bu rekabet kısır konuşmaların dışına taştı.Fenerbahçe'yi sevmeyebilirsiniz, Fenerbahçe'den nefret edebilirsiniz. Avrupa basınında yapılan haberlerde sanki Türkiye'de sürekli ırkçılık varmış gibi konuşuluyor. Bu iş Fenerbahçe'yi Avrupa ve UEFA'ya şikayet etme geleneğini aştı. Bu olayların aktörleri size bunları konuşturacak."

Deniz Aytöre'nin konuşmasından sonra ise bir Fenerbahçe Kulübü yetkilisi yayınladığı birkaç bölümlük videolarla "Muz sallama" anında sahada sadece Galatasaray'dan kaleci Muslera ile Taffarel'in olduğunu anlattı.

Sonrasında ise stadyumda o gün görevli olan iki fotoğraf muhabiri yaptıkları açıklamalarla benzer fotoğrafları çektikleri anı söyledi.

Son olarak ise fotoğrafları basına yansıyan iki taraftar konuştu.

Muz sallarken fotoğraflanan taraftarlardan bir tanesi, “Ben stada çıktığımda muzu bir amcadan ikram olarak aldım. O sırada Muslera ısınmaya çıkınca tribünlere hareketler yaptı. O sırada tribünler tezahürata başladı. Ben de bu tezahürat üzerine yaptım. Ben onu ırkçılık niyetine yapmadım. Elimde başka bir şey olsa onu sallardım. Muzun ırkçılık anlamına geldiğinin bile farkında değilim” şeklinde konuştu.

Diğer taraftar ise, “Benim sindirim sorunlarım vardı, Bir süredir meyve ile besleniyorum o yüzden stada girerken muz almıştım. Muslera öyle hareketler yapınca ben de elimdeki muzu salladım. Ben öyle bir insan değilim benim de siyahi arkadaşlarım var” dedi.

İki taraftarın sözleri de bittikten sonra Fenerbahçe Asbaşkanı Ömer Temelli konuştu. Temelli şunları söyledi:

"Artık herkesin haddini, yerini bilmesi, yönetici-taraftar herkesin söylediklerine dikkat etmesi gerekiyor. GS kafilesini Yalçın Aker ile karşıladık. Fatih hoca ile güzel bir sohbetimiz oldu. Maç bitti, 'bizi kimse karşılamadı' dediler. Söylediklerimiz, basında çıkanlar taraftarları çatışmaya götürebiliyor. Bundan sonra inşallah herkes daha dikkatli olur.Bu ırkçılık söylentilerinin ne Galatasaray'a ne de Fenerbahçe'ye fayda getirir. Türkiye zararlı çıkar.19 yaşında bir arkadaşımız vefat etti. Bu vefatın ölçüsü olan hiçbir şampiyonluk yoktur.Hepimizin başı sağ olsun. Umarım bir daha böyle olaylar yaşamayız."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:18

İLGİLİ HABERLER