Spor
  • 15.5.2013 16:34

F.Bahçe'nin görüntülerinde şok eden hata!..

Bunun için multivizyon görüntüleri eşliğinde olay anını gösteren yönetim, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın güvenlik kameralarından alındığını idida ettikleri görüntüleri ekrana getirdi.
Görüntülerde sahaya doğru elindeki muzu sallayan sarı - lacivert formalı bir taraftar ekrana geldi.Fenerbahçelilere göre o an sahada sadece Muslera bulunuyordu ve o taraftarın ırkçı bir saldırısı olmadığı yönündeydi.
Irkçı saldırıda bulunduğu belirtilen taraftarın medyaya yansıyan fotoğrafı, görüntüleri yalanlayacak türden.
O fotoğrafta muz sallayan Fenerbahçe taraftarının hemen yanında tellere çıkmış başka bir sarı lacivert formalı taraftar bulunuyor.
Güvenlik kamerasının görüntülerinde ise muzu sallayan taraftarın yalnız olduğu görülüyor. Hemen arkasında beyaz giysili bir kişi var. Fotoğraflarda var olan ikinci taraftarın güvenlik kameraları görüntülerinde çıkmaması pek çok soru işaretini de beraberinde getirdi.
Fenerbahçe'nin yayınladığı güvenlik kameraları görüntüsünde ırkçı saldırıda bulunduğu belirtilen taraftarın arkası tamamen boş görünüyor. Oysa fotoğraflarda arka kısmın tamamen dolu ve taraftarların yoğun bir şekilde yerlerinde olduğu dikkat çekiyor.
Bu iki kritik fark konusunda şimdi yönetimden yeni bir açıklama bekleniyor.

İŞTE FENERBAHÇE'NİN SAVUNMASI

1. GÖRÜNTÜ: MUZ SALLARIKEN SAHADA KİMLER VARDI?
Saat 19.05'de sadece Muslera ve Taffarel sahaya çıkıyor. Galatasaray ya da Fenerbahçe'den başka hiçbir futbolcu o an sahada değil. 1 dakika sonra yani 19.06'da, basında da fotoğrafları çıkan muz gösterme olayı yaşanıyor. Muz gösterme olayı, Muslera'nın ısındığı kalenin arkasındaki tribünde oluyor ve bu güvenlik kameralarına yansıyor. Bu arada Muslera'nın kollarını yukarı ve aşağı sallayarak ısınırken, tribünlere doğru bakması da Lig TV görüntülerinden belirleniyor.

O FOTOĞRAFI ÇEKEN FOTO MUHABİRİ NE DEDİ?
Fenerbahçeli taraftarın sahaya muz gösterdiği anı görüntüleyen Foto Muhabiri Doğan Çil de söz alarak şunları söyledi: "Bu fotoğraf, 19.10-19.15 civarı çekildi, iki taktım da sahada yoktu sadece Muslera vardı. Ama ben sadece fotoğrafın çekildiği an ile ilgili konuşuyorum. Öncesi veya sonrası ile ilgili yorum yapmıyorum. Ama o fotoğrafı çektiğimde iki takım da sahada yoktu."

MUZU SALLAYAN TARAFTAR NE DEDİ?
Sahaya muz sallardken görüntülenen taraftar da basın toplantısında söz aldı: "Muslera ısınırken el kol hareketleri yaptı. Statta tezahürat başladı. Ben de tepki gösterdim. Ama iki takımdan da başka 1 tane daha oyuncu yoktu, sadece muslera vardı. O sırada elimde ne olsa onu sallardım. O an muz sallamanın ne olarak anlaşılacağını düşünemedim. Benim kesinlikle ne kültürümde ne de yaşam tarzımda ırkçılık yoktur"

Bu arada muz sallayan taraftarın arkadaşı olan ve yanında görüntülenen taraftar da söz aldı. Bir süre önce ameliyat olduğunu ve bu nedenle meyve ile beslendiğini belirten taraftar da bu nedenle yanında muz getirdiğini ve Muslera'nın hareketleri sonrası olayın böyle geliştiğini belirtti.

2. GÖRÜNTÜ: MUZ NE ZAMAN SALLANDI? G.SARAY SAHAYA NE ZAMAN ÇIKTI?
Barkovizyona getirilen son görüntüler de ise Galatasaray'ın sahaya çıkışı ve muzun sallandığı an ekrana geldi. Muz sallama fotoğrafının çekiliş saatinin, makine kayıtlarına göre 19.09 olduğu, Muslera haricindeki Galatasaraylı oyuncuların ise sahaya bundan 15 dakika sonra çıktığı vurgulandı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:18

İLGİLİ HABERLER