Spor
  • 15.5.2013 11:35

F.Bahçe'nin kara lekesi : Meireles!..

Bir değil, 2 değil, 3 değil... Fenerbahçe Yönetimi, Portekizli’nin yaptıklarından bıktı! 


PFDK’ya sevkedilen 30 yaşındaki yıldız, 10 milyon euroya alındı ama 8 maçta cezalı olduğu için oynayamadı, kulübün marka değerini de fazlasıyla zedeledi…

Gitmek istediği yaptığı her hareketten belli olan oyuncu için başkan Aziz Yıldırım ve teknik direktör Aykut Kocaman bir zirve gerçekleştirip, son kararı verecek.

F.Bahçe’nin orta saha oyuncusu Raul Meireles’in derbi maçta G.Saraylı futbolcu Sabri Sarıoğlu’na yaptığı terbiyesizce hareket sabırları iyice taşırdı. Sarı-lacivertli yönetim, Meireles ile sezon sonunda yolları ayırma düşüncesini ciddi bir şekilde gündemine alırken başkan Aziz Yıldırım, teknik direktör Aykut Kocaman ile kulüp binasında bir araya gelerek, Portekizli oyuncunun durumunu görüşmek üzere karar aldı.

Sezonun ilk yarısında oynanan G.Saray maçında da hakem Halis Özkahya’ya çok çirkin el hareketleri yapan ünlü yıldız, o dönem de aldığı 4 maç sonrası takımını sıkıntıya sokmuştu. İlk başta verilen 12 maçlık ceza, tükürmediği ispatlanınca düşen Meireles, UEFA Avrupa Ligi’ndeki Bate deplasmanının 3. dakikasında da rakibine arkadan tekme atarak kırmızı kart görmüş, ardından da 3 maç cezayla karşılaşmıştı.

TEK KIRMIZISI BİLE YOKTU

Şu an PFDK’ya sevkedilmesi gündemde olan Meireles, sezon içerisinde biri de sarı karttan olmak üzere toplam 8 maç kaçırmış durumda. Şimdi de alacağı olası cezayı düşünürsek, Lugano bile 30 yaşındaki oyuncunun yanında melek gibi kalıyor. Bu duruma kayıtsız kalmak istemeyen sarı-lacivertli yönetimin, en kısa sürede oyuncuyla ilgili karar alması gündemde.
ZATEN oyuncunun yaptığı hareketlerden ve umursamaz tavırlarından da gitmek istediği ve İstanbul’a ayak uyduramadığı aşikar. Çünkü Meireles’in F.Bahçe kariyeri öncesi tek kırmızı kartı ve vukuatı bile bulunmuyordu!

3D İLE KURTULDU 3D’YE YAKALANDI

Raul Meireles’in ilk yarıdaki G.Saray maçından dolayı aldığı ilk ceza 12 maçtı. Fakat daha sonra Digitürk’ten 3D yayın görüntülerini alan PFDK, oyuncunun hakem Halis Özkahya’ya tükürmediğini saptamıştı.

Bu kez Portekizli için durum terse işledi. Normal yayında olmayan görüntüler 3D yayını çeken kameralara yansıdı ve Meireles’i bu kez 3D yaktı. Bilindiği gibi normal görüntüyle 3 boyutlu görüntünün kamera yerleri ve açıları farklı.
 

KUPA FİNALİ TEHLİKEDE

Meireles’in 1 maç üstü ceza alması durumunda sezonun final maçında oynama şansı kalmıyor. Spor Toto Süper Lig’de sadece Karabükspor’la deplasmanda oynanacak maçı kalan F.Bahçe, sezonun son karşılaşmasını ise 22 Mayıs’ta Ankara’da oynayacak.

Trabzon ile kupa finaline çıkacak olan takımıyla sahada olma ihtimali 1 maç ceza almasına bağlı olan Portekizli’nin geleceği merak konusu.

INTER TRANSFER İÇİN YİNE PUSUDA BEKLİYOR

Türkiye’de mutlu olmadığı ileri sürülen Meireles’in yaptığı sportmenlik dışı hareketlerin F.Bahçe’den ayrılmak için olabileceği konuşuluyor. 3 yıl daha kontratı olan 10 milyon euroya Chelsea’den alınan oyuncu için Inter’in daha önce yönetimin kapısını çaldığı biliniyor.

İrfan YİRMİBEŞ / AMK

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:19

İLGİLİ HABERLER