Spor
  • 15.5.2013 00:24

F.Bahçe'nin muzu dünyayı ayağa kaldırdı

Yıldız futbolcuların gelişi ve Avrupa kupalarında takımlarımızın bu sezonki yükselişi ile adından söz ettirmeye başlayan Türkiye, ardı ardına gelen ‘istenmeyen olaylar’ ile imaj kaybına uğradı. Daha birkaç hafta evvel ülkemize övgüler yağdıran dış basın şimdi yaşanan olumsuzlukları sıralamaya başladı..

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan olaylı derbinin yansımaları dünya basınında da sürüyor.Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Şükrü Saracoğlu Stadı’nda  oynanan ve daha çok saha dışında yaşanan olaylarla gündeme gelen derbi maçı dünya basınında da kendisine yer buldu.

G.Saray’ın Fildişili oyuncuları Eboue ve Drogba’ya Fenerbahçe tribünlerinden muz gösterilmesi dünyanın önde gelen spor gazeteleri tarafından büyük bir skandal olarak değerlendi.

Derbide yaşanan ırkçı tacizden sonra Didier Drogba’ya bir taraftarın sosyal medya üzerinden ırkçı tacizde bulunması da dünyada büyük yankı buldu.

Art arda yaşanan bu olaylardan sonra Drogba’nın kendisine ırkçı söylemde bulunan taraftara verdiği cevap dünyanın önde gelen haber sitelerinin manşetinde yer aldı.

İşte dünyanın önde gelen haber sitelerinde Didier Drogba’nın kendisine yönelik yapılan ırkçılığa verdiği cevabın yansımaları;

Ölüm haberi dünyada yankılandı

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi sonrasında Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım’ın bıçaklanarak öldürülmesi, tüm dünyada geniş yankı uyandırdı.
Futbol terörünün Türkiye’de son noktasına vardığını yazan gazeteler, şiddetin statlarla sınırlı kalmadığına dikkat çektiler. Hollanda’nın De Telegraaf gazetesi, “Türk gerilimi sonrası ölü” başlığını kullanırken,  Yunan Onsports internet sitesi, “Şok: Türkiye’de bir taraftar bıçaklanarak öldürüldü” ifadelerine yer verdi.

DAILY MAIL: Fenerbahçe taraftarı iki Galatasaraylı tarafından bıçaklanarak öldürüldü

EUROSPORT-İSVEÇ: Drogba’ya ırkçı saldırı.

101 GREAT GOALS: Kabul edilemez: Türkiye’de polis 14 yaşındaki futbolcuya biber gazı sıktı
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:19

İLGİLİ HABERLER