Spor
  • 31.8.2011 17:00

F.BAHÇE'NİN UEFA'DAN İSTEYECEĞİ TAZMİNAT BELLİ OLDU!

Sarı-Lacivertliler’in Şampiyonlar Ligi’nden men edildiği için uğrayacağı maddi ve manevi zararı karşılaşmak için açacağı davayı üstlenen ünlü avukatın bugüne kadar bu tür davaların hiçbirini kaybetmediği belirtiliyor.UEFA’YA tarihi bir dava açmaya hazırlanan Fenerbahçe’nin uygulayacağı yol da hemen hemen netleşmeye başladı. UEFA ile yaşanan problemli davaların bir numaralı ismi olan ünlü avukat Jean Louis Dupont ve M.Emin Özkurt ile anlaşan Sarı-Lacivertliler’in CAS’tan 100 milyon euroluk tazminat istemesi kararlaştırıldı. Dupont ile ön görüşme yapan yönetim, dava ile ilgili belgeleri verdi ve tazminat miktarı da bu görüşmede kararlaştırıldı.

Bosman Davası çığır açmıştı

Yapılan bu ilk görüşmenin ardından Dupont aldığı belgeleri inceleyecek ve davada izlenecek yol kesinleştirilecek. Bu tür davaları bugüne kadar hiç kaybetmediği belirtilen Belçikalı avukatın en önemli davası ise ünlü Bosman Kanunları’nın çıkmasına yol açan Jean-Mark Bosman için açtığı davaydı. Bu dava sonunda kulüplerin sözleşmesi biten futbolcuların bonservis üzerindeki hakkı tamamen kayboldu ve futbolda adeta devrim yaşandı.

Tazminatın yüzde 25’ini alıyor

Ünlü spor avukatının savunmasını haksızlık üzerine kuracağı belirtilirken, Fenerbahçeli yöneticilere, “Gerekirse bu sezon Şampiyonlar Ligi’ni oynatmam” diyerek güvence de verdiği ileri sürüldü. Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden atılıp, yerine Trabzonspor’un alınmasının hem hukuka hem de UEFA’nın kendi yasalarına karşı olduğunu belirten Dupont, belli bir avukatlık ücreti tespit etmeyip, dava sonrası hükmedilen tazminatın yüzde 25’ini alıyor.

Üç kulübe dava açma teklifi

Dupont ayrıca Bursaspor, Gaziantepspor ve Kayserispor ile de görüşerek onları da davaya müdahil yapmaya çalışıyor. Belçikalı avukat, Kayserispor’u ortaya çıkan son durum nedeniyle UEFA Avrupa Ligi’ni katılamadığı için, Gaziantepspor’u UEFA Avrupa Ligi’nde birden fazla maç oynadığı için, Bursaspor’u ise Şampiyonlar Ligi’nde değil de UEFA Avrupa Ligi’nde oynamak zorunda bırakıldığı için CAS’a dava açmaya davet edecek. 8Aygün Özipek

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:26

İLGİLİ HABERLER