Asayiş
  • 17.5.2018 13:35

Fedakar Figen!!! Demirtaş'ı bırakın yerine ben yatarım

HDP Eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tutuklu yargılandığı davada savunma yaptı. Yüksekdağ, "Kendim için istemiyorum ama Demirtaş serbest kalmalı" dedi.

HDP Eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın tutuklu yargılandığı davanın 5. duruşması Ankara Sincan Hapishane kampüsündeki duruşma salonunda başladı. Duruşmayı izlemek üzere gelen İsveç Büyükelçisi ve uluslararası heyet duruşmaya alınmadı. Figen Yüksekdağ, duruşmayı izlemeye gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, milletvekilleri ve diğer izleyicileri selamlayarak konuşmasına başladı.

Yüksekdağ'ın mahkemedeki konuşmasından satır başları şöyle:

"Bizi tutsak ederek sözde siyasetin dışında bıraktılar. Bunu asla başaramazlar. Arkadaşımız Selahatttin Demirtaş bugün siyasetin merkezindedir. Bugün Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanı adayı, yarın bir bakmışsınız cumhurbaşkanı olacak. Biz çoğulcu demokrasinin sesiyiz. 6 Cumhurbaşkanı adayından sadece Selahattin Demirtaş özgürce seçim çalışması yürütemiyor. Demirtaş'ın tutuklu yargılanması bu ülke tarihine yazılmış bir ayıptır.  Ben bugüne kadar kendim için tahliye istemedim, bugün de istemeyeceğim ama Demirtaş için tahliye istiyorum..."

Güncellenme Tarihi : 17.5.2018 13:37

İLGİLİ HABERLER