Medya
  • 20.4.2019 01:14

Fehmi Koru yine uçtu!.. AK Parti seçmeni CHP'ye oy verdi

Fehmi Koru oy kaybının nedeni açıkladı! "Medya kendini yerden yere vuruyor!"

Usta gazeteci Fehmi Koru, AK Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul, Ankara ve Antalya gibi büyükşehirleri kaybetmesinin nedenleriyle ilgili ilginç bir yazı kaleme aldı.

MUHAFAZAKARLAR AK PARTİ'DE SOĞUYOR

Koru bugün ise durumun çok farklı olduğunu ve bir-iki istisnasıyla bütün gazete ve televizyonların AK Parti’nin propaganda bülteni görüntüsünde olduğunu anlattı ve geçen günlerde hüküme yakın bir yazarın şu sözünü paylaştı: “Mümkünse bizim taraf köşe yazarları AK Parti için Mayıs ayının başına kadar hiç yazı yazmasa çok daha faydalı olur. Muhafazakâr halkımız, bizim taraf köşe yazarlarının bazılarının aşırı seviyede haksız saçma tavırlarını gördükçe yine AK Parti’den soğuyor. O sebeple hep birlikte bir süre yazı yazmayı bırakalım. Zaten yazılsa da okuyan yok.”

HÜKÜMETE YAKIN MEDYA ÖZ ELEŞTİRİ YAPMA NEDENİ NE?

Hükümete yakın medyanın öz eleştiri yapma ihtiyacının hissetme nedeninin AK Parti’nin oy kaybı olduğunu iddia eden Koru, AK Parti’nin MHP ile cephe oluşturduğundan beri oyunun her seçimde biraz daha eridiğini, 31 Mart seçiminde AK Parti oylarının yüzde 35’i bile bulmadığını, 10 ili ve 55 büyük ilçeyi ortağına kaptırdığını ve Ankara ve İstanbul’da oyların 25 yıl aradan sonra CHP’nin gerisinde kaldığını ve Ankara ve İstanbul dahil beş büyük kentte AK Partili seçmenlerden önemli bölümünün, belki de hayatlarında ilk kez, CHP’nin adaylarına oy verdiğinin fark edilmesi olabileceğini ifade etti.

AK PARTİ’NİN İTİBAR ETTİĞİ MEDYA SANKİ TEK ELDEN YÖNETİLİYOR

AK Parti’nin itibar ettiği medyanın sanki tek elden yönetildiğine işaret eden Koru; ''kimin köşe sahibi olacağına, kimlerin ‘medeni ölü’ ilan edilerek medya dışına itileceğine o kişi karar veriyor. Yine aynı kişi, ekranlara çıkarılacak veya hiç çıkarılmayacaklar listeleri hazırlayıp kanalların o listelere riayet edip etmeyeceklerini de denetliyor’’ ifadelerini kullandı.

O İSMİN KİM OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUM

Bu kişinin kim olduğunu da tahmin ettiğini söyleyen Koru; ''Tahmin değil de kesin bilgiye dönüştürdüğümde veya birileri gölgeleri dövmekten vazgeçip o bilgiyi okurlarıyla paylaşmaya karar verdiklerinde elbette o ismi sizlerle paylaşırım’’ dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 20.4.2019 14:21

İLGİLİ HABERLER