Spor
  • 5.6.2007 14:58

FELDKAMP: F.BAHÇE'NİN OLANAKLARINI BAHANE EDEN HOCA İMZALARKEN UYUMUŞ OLMALI

Feldkamp, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yardımcısı Ahmet Akcan ve Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, yeni dönem ile ilgili sorulara yanıt verdi.
      Toplantıda bir basın mensubunun, "Son 4 yılın 3 yılında Fenerbahçe şampiyon oldu. Galatasaray teknik adamları bu dönemde hep Fenerbahçe’nin olanaklarının fazla olmasından yakındılar" demesi üzerine, "Bir hoca (Fenerbahçe’nin olanaklarının fazla olmasını) bir bahane olarak koyuyorsa, o zaman bu, kendi mukavelesini imzalarken uyumuş anlamına çıkar. Dünkü yönetim kurulu toplantısında bana (Galatasaray’ın ekonomik gücü nedir, ne yapılabilir) konusu ifade edildi. Dün bana anlatılanlar hoşuma gitmeseydi, burada oturmazdım" yanıtını verdi.
      Kazanılacak bir şampiyonluğun ve Şampiyonlar Ligi’ne katılma fırsatının önemli olduğunu kaydeden Alman teknik adam, buradan elde edilecek gelirlerle yatırımların arttırılabileceğini söyledi.
     
     "FLORYA’YA YAŞAM GETİRMEK LAZIM"

      Feldkamp, gelecekle ilgili düşüncelerinin bulunduğunu da belirtirken, öncelikle Florya’ya biraz yaşam getirmenin gerektiğini dile getirdi.
      Antrenmanları seyircilere açacaklarını anlatan Karl Heinz Feldkamp, "Seyircilerimizin antrenmanları izlemesi Florya’daki hayatı biraz daha canlandıracaktır. Ama bunun devam edip etmeyeceğine buraya gelen seyircilerimizin davranışları karar verecektir" dedi.
     
     "TİPİK TÜRK DÜŞÜNCESİ"

      Alman teknik adam, yaşıyla ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine, "Bu tipik bir Türk düşüncesi" dedi.
      Bir basın mensubunun 74 yaşında olduğunu söylemesi üzerine, "Bunu düzelteyim 73 yaşındayım. Gelecek sene 74. yaşımı kutlarsam çok sevineceğim, onu sizlerle birlikte kutlarsam da sevinirim. 74. yaşını kutlayamayan çok insan var" ifadesini kullandı.
      İnsanın kendini eğitmesi, geliştirmesi de bu çalışmalarla mümkün. 1999 yılında antrenörlük görevine kısa bir ara verdiğini söyleyen Faldkamp, o dönemde doktorların kendisine motoru yavaşlatma tavsiyesinde bulunduğunu anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
      "Kamuoyunun önünde olan bir hoca için ona yapılan tavsiyeler çok kolay olmayabilir. Motoru biraz yavaşlatmam konusunda tavsiyelerde bulunuldu.
      Bu benim için kolay değildi. O dönemde bu tavsiyede bulunan insanlar şimdi bana, ’Hoca artık zaman geldi, o dönemde tavsiye etmediğimiz bu görevleri artık üstlenebilirsin, hatta üstlenmelisin’ dediler. İçimdeki o ateşi hala görebiliyorum, ama takımdaki ateşi çalışmaya başladığımda bütün futbolcularımda da hissedeceğim. O ateşin karşılıklı olması lazım."
     
     "ELEŞTİREL GÖZLE BAKILMASI RAHATSIZ ETMEZ"

      Yönetim Kurulu’ndan eleştirel gözle bakılmasının kendisini rahatsız etmeyeceğini vurgulayan Feldkamp, günümüzde demokratik düşünmek gerektiğini ifade etti.
      Yönetimde 15 kişi varsa, bunun 9’unun dünkü toplantıya katıldığını belirten Alman çalıştırıcı, "Burada 9-6 başkan bile seçilir. Dün 9 yönetici toplantıya geldi. Hepsi de kulübün ileri gelen yöneticileriydi.
      Dünkü toplantının en güzel tarafı çok açık bir toplantı olmasıydı. En güzel yanı içinde bulunduğumuz durumu değerlendirmesiydi.
      Galatasaray-Fenerbahçe maçındaki olaylara kadar anlattılar. Onların bu anlayışta olmaları beni çok memnun etti. Diğer olaylar hakkında yorum yapamam" şeklinde konuştu.
      Feldkamp, dünkü toplantıda, hep beraber Galatasaray’ın geleceğini planladıklarını kaydederek, "Çok olumlu izlenimlerle bu toplantıdan ayrıldım. Dünkü çalışmayla birlikte kendimi çok iyi hissediyorum" dedi.
     
     "BAŞARILI OLDUĞUM SÜRECE SÖZLEŞMEM SÜRER"

      Toplantıda bir basın mensubunun, "Sözleşmeniz kaç yıllık?" şeklindeki sorusunu Feldkamp, "Başarılı olduğum sürece sözleşmem olur, oradaki süre benim için önemli değil" diye cevapladı.
      Alman çalıştırıcı, "Başarı olmazsa, sözleşmenin ne anlamı var.
      Danışmanlık konusu gündeme getiriliyor. Bu dönemde danışman olmak için kulübü çok iyi tanımak lazım, önce hoca olarak çalışmam lazım. Eğer danışman olmamı istiyorsanız sonra düşünürüz" diye konuştu.
     
     "FENER MAÇI NEDENİYLE ALACAĞIMIZ CEZA BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR YÜK"

      Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp, Fenerbahçe maçındaki olaylar nedeniyle alınacak cezanın kendileri için büyük bir yük olacağını söyledi.
      Feldkamp, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Ali Sami Yen Stadı'nın kendileri için bir kale olması gerektiğine değinerek, "Kendi maçlarımızı oynayacağımız stadın bizim için kale olması lazım. Belirli bir süre orada olamayacağımız gerçeği var. Bunun süresini de bilmiyorum. Gerçekten bir yük bizim için" dedi.
      Alınacak bu karara göre antrenman programını ayarlamalarının gerektiğini anlatan Alman teknik adam, "3 maç seyircisiz oynayacaksak, kimseyi almadan akşam saatlerinde 3-5 görevlinin izleyeceği antrenmanlar yapmamız lazım. Frankfurt'taki Türk Milli Takımı'nın seyircisiz maçlarını izledim. Tek kelimeyle felaket bir şeydi, hep bunu birlikte yaşadık" diye konuştu.
     
     "İYİ SONUÇLAR ALIRSAK TARAFTARI KAZANIRIZ"

      Feldkamp, taraftarlarla yönetim arasındaki sorunların hatırlatılması üzerine iyi sonuçlar alınması halinde taraftarın gönlünü kazanabileceklerini söyledi.
      Alman çalıştırıcı, şöyle devam etti:
      "Oynayacağın maçları kazanıp puan cetvelinde yukarı çıkarsın ve taraftarı kazanırsın. Taraftarların ilk planda istedikleri kendilerine verilen sözlere uygun olarak puan cetvelinde üst sıralarda yer almaktır. Başkanın kim olduğu, üstlenilen görevler onlar için önemli olmaz."
     
     "HAKAN MİLLİ TAKIMDA OYNUYOR"

      Hakan Şükür ile ilgili spekülasyonların hatırlatılması üzerine Feldkamp, "Hakan'ı kim tartışıyor? Daha iki gün önce kendisini televizyonda milli takımda gördüm. Milli takımda oynuyor, bu akşam dönmeden Adnan Sezgin'den bütün mukaveleli oyuncuların durumlarının bilgisini aldım. Hakan, hem bizim mukaveleli oyuncumuz, hem de milli takım oyuncusu" dedi.
     
     YENİ YARDIMCI YOK

      Feldkamp, yardımcılığını Ahmet Akcan'ın yapacağını, Burak Dilmen'in de hem yardımcılığını hem de tercümanlığını gerçekleştireceğini söyledi.
      Cevat Güler'in antrenör olarak kondisyon çalışmalarıyla ilgileneceğini belirten Alman çalıştırıcı, "Nezihi Boloğlu kaleci antrenörü olarak görev yapıyordu. O'nun sadece kalecilerle ilgilenmesi benim için yetersiz. Üstlendiği görevlerin fazlalaşmasını ve yeri geldiği zaman takımla ilgili çalışmalar yapmasını istiyorum" diye konuştu.
      Feldkamp, şu an Galatasaray'da görev yapan 15 tane teknik adam bulunduğunu belirtirken, "Bu isimlere alt yapıda olan antrenörlerimiz dahil. Galatasaray'da görev yapan hocalarımız içinde faydalanabileceğimiz isimlerden faydalanmak istiyoruz" ifadesini kullandı.
      Galatasaray'ın son 5 yılda çok sayıda teknik adam değiştirmesi konusunda yorum yapmak istemeyen Feldkamp, "Bu dönemde o teşhisi koymak benim görevim değil. Benim için önemli olan geçmiş değil, gelecektir. Bayern Münih de çok değişiklikler yaptı, Real Madri de yaptı. Bizim mesleğimizde olan şeyler, ama iyi antrenörler ne zaman gideceklerine kendileri karar verirler. Bu ayrılıklar da hep başarılı ayrılıklar olur" dedi.
     
     "TÜRK OYUNCULAR GETİRECEĞİM"

      "Almanya'dan oyuncu getirecek misiniz" şeklindeki bir soruyu "Evet" diye yanıtlayan Feldkamp, bunların Türk olacağını söyledi.
      Mondragon'un gitmesiyle ilgili değerlendirme yapan Feldkamp, "Şu anda 3 kalecimiz var. Kaleci almayacağız, ama Nezihi hocamla konuşacağım, eğer 'kaleci almalıyız' derse, o zaman değerlendiririz" ifadesini kulandı.
     
     "TEKLİF GEÇEN HAFTA GELDİ"

      Feldkamp, Galatasaray'ın kendisine ilk teklifi geçtiğimiz hafta yaptığını açıkladı.
      Geçen hafta Düsseldorf'ta yöneticilerle bir araya geldiklerini anlatan Karl Heinz Feldkamp, "İki taraf bir araya geliyorsa, istediği için buluşuyordur. Konuşmadan önce de telefonlaştık" dedi.
     
     TESİSLER FANTASTİK

      Alman teknik adam, Florya Metin Oktay Tesisleri'ni gezdiğini ve "Fantastik" bulduğunu belirtti.
      Her şeyin artık daha profesyonel olduğunu vurgulayan Feldkamp, "Eskiden çimleri ben biçiyordum, şimdi çimleri biçmek zorunda değilim. Sahaların biri bozulsa bile gidebileceğim başka sahalar var. Sağlık şubemizi, masaj odalarını gördüm. Her şey fantastik, çok güzel, ancak çalışma şartları sadece Galatasaray'da değil Türkiye'de her takımda değişti" şeklinde konuştu.
     
     BASIN MENSUPLARININ ÇOKLUĞU ŞAŞIRTTI

      Basın toplantısına 50'ye yakın medya mensubunun katılması Feldkamp'ı şaşırttı.
      "Daha önce beraber olduğumuzda böyle kalabalık yoktu, toplantıları yağmur altında yapıyordum" diyen Feldkamp, "Sizleri böyle çok sayıda görmek benim için beklemediğim bir sürpriz oldu. Böyle bir ortamı sahada da gösterebilirsek gelecekten çekincem olmaz" diye konuştu.
      Alman teknik adam, basınla ilişkileri çok önemsediğini ve bazen "Sert" olmasından yakınmayacağını anlatırken, sadece özel hayatının gündeme gelmemesinin gerektiğini söyledi.
      Futbolu çok sevdiğini ve hep içinde kaldığını anlatan Feldkamp, Türk Milli Takımı'nı ve üst düzey kulüpleri çok iyi takip ettiğini kaydetti.
      Toplantıya katılan Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin de Feldkamp'ın bugün resmen göreve başladığını kaydederek, "Hocamız bugün resmen göreve başladı. Kendisine candan başarılar dilerim. Bugün ayakkabılarını verdik, eşofmanlarını da beğendi. Hem takımımıza hem kendisine hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:21

İLGİLİ HABERLER