Gündem
  • 11.4.2021 09:22

Feministlerden skandal İstanbul Sözleşmesi bildirisi

Müslüman Kanunları Altında Yaşayan Kadınlar (WLUML) adlı kökü dışarıda ihanet odağı, Türkiye’yi İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararından vazgeçirmek için uluslararası toplumu baskı uygulamaya çağırdı. Peşi sıra gelen ihanet bildirilerine bir yenisi daha eklendi.

3STK kisvesi altında fitne tohumları eken WLUML (Müslüman Kanunları Altında Yaşayan Kadınlar), Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren skandal bir açıklama yayınladı. Açıklamada, çekilme kararıyla ilgili derin endişe duyduklarını ifade eden feministler, kararının anayasaya aykırı olduğunu iddia etti. Gerçeklerin ters yüz edildiği açıklamada, kadınlar için sokakların daha güvenli olduğu iddiası üzerinden aile düşmanlığı yapıldı. Bildiride somut verilere dayanmayan şu ifadelere yer verildi: “Çok sayıda araştırma Türkiye dahil dünyanın birçok yerinde ev içi şiddet ve kadına yönelik tacizin arttığını gösteriyor. Kadın cinayetleri de artıyor.”

“Türkiye’ye baskı uygulayın”

Ailenin bir tehdit unsuru olarak lanse edildiği bildiride, “Kadın haklarını ve yaşamlarını korumaya yönelik bu çığır açıcı aracın yanıltıcı bir şekilde ‘aileyi tehdit’ olarak çerçevelendiği son yıllarda sözleşmenin Türkiye içinde ve dışında dezenformasyon kampanyalarının hedefi olması son derece rahatsız edicidir. Uluslararası dayanışma ağı WLUML, bu geri çekilmeden ve Türkiye dışında oluşturabileceği dalgalanma etkilerinden endişe duyuyor. Müslüman Kanunları Altında Yaşayan Kadınlar olarak, Türkiye’yi bu kararı yeniden gözden geçirmeye ve ülkenin uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırarak Türkiye’deki kadın hakları ve feminist grup ve ağlarla dayanışma içinde olduğumuzu bildiriyoruz” ifadelerine yer verildi.

YENİ AKİT

Güncellenme Tarihi : 11.4.2021 09:23

İLGİLİ HABERLER