Spor
  • 5.5.2013 20:58

Fener kendini ateşe attı...

Spor Toto Süper Lig 32. haftasında Fenerbahçe deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaştı. Mücadele, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
6. dakikada Fenerbahçe atağında Mehmet Topal’ın uzaktan sert vuruşu auta gitti.
11. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında ceza sahasında topu önünde bulan Ekrem’in şutu direğin yanından az farkla auta gitti.
14 . dakikada Mehmet Topal’ın şutu defanstan döndü. Topu önünde bulan Webo meşin yuvarlağı Stoch'a aktardı. Slovak oyuncunun sol taraftan çektiği şutunu defans engelledi.
21. dakikada orta sahada topla buluşan Pierre Webo, müsait pozisyondaki Sow’un önüne topu aktardı. Sow’un uzaktan sert vuruşu Ekrem’e çarparak kornere gitti.
36. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Tayfun’un orta sahadan savunmanın arkasına gönderdiği yüksek topa Fenerbahçe savunmasından önce hareketlenen Ömer Can, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
52. dakikada Emre Belözoğlu'nun Hasan Ali'ye ceza sahası içinde gönderdiği pasta Can Arat, topu kornere çeldi.
60. dakikada ceza sahası içindeki karambolde topu önünde bulan Egemen’in şutu az farkla auta çıktı.
70. dakikada ceza sahası dışında serbest vuruş kazanan Fenerbahçe’de topun başına Semih geçti. Semih’in şutu kalenin üzerinden auta çıktı.
72. dakikada ceza sahası içerisinde topu önünde bulan Sow’un sert şutu az farkla auta gitti.
77. dakikada Sow'un pasında uzaktan şansını deneyen Caner'in şutu, defansa ardından da üst direğe çarparak kornere çıktı.
90. dakikada Edin Visca'nın taşıdığı topta bekletmeden altı pas üzerine çevirince savunmada Mehmet Topuz topa yatarak uzaklaştırmak isterken topu kendi kalesine gönderdi. 2-0

STAT: Atatürk Olimpiyat
HAKEMLER: Bülent Yıldırım xx, Ekrem Kan xx, Asım Yusuf Öz xx
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Carvalho xx, Can Arat xx, Efe xx, Tevfik Köse xx, Zeki xx, Ömer Can xx (Zenke dk. 73 x), Ekrem xxx, Barros xx, Holmen xx, Tayfun xx (Visca dk. 82 x), Zayatte xx
YEDEKLER: Oğuzhan, Serhat Gülpınar, Cesario, Cenk, Wellington
TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Korkmaz
FENERBAHÇE: Mert Gönük xx, Egemen xx, Hasan Ali xx, Bekir xx, Mehmet Topuz xx, Mehmet Topal xx, Baroni xx (Semih dk. 65 xx), Emre Belezoğlu xx (Salih dk. 65 x), Stoch x (Caner dk. 26 xx), Sow xx, Webo xx
YEDEKLER: Volkan, Yobo, Recep, Orhan
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman
GOLLER: Ömer (dk. 36), Mehmet Topuz (dk. 90 k.k.) (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)
SARI KARTLAR: Cristian, Caner (Fenerbahçe)

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynadığı maçta teknik direktör Aykut Kocaman kadroda sakatlıklar ve yorgunluk nedeniyle değişiklikler yaptı.
     Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasına, hafta içinde Benfica ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçının ilk 11'inden 8 farklı oyuncuyla çıktı.
     Portekiz'deki karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıkan futbolculardan Volkan Demirel, Yobo, Salih Uçan ve Caner Erkin İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında yedek soyundu. Benfica maçında sakatlanan Gökhan Gönül, Selçuk Şahin ve Kuyt ile Ziegler ise 18 kişilik kadroda yer almadı.
     Fenerbahçe'de ayrıca, sakatlıkları bulunan Serdar Kesimal ve Meireles ile Krasic, Sezer Öztürk ve genç oyuncu Beykan Şimşek de maç kadrosuna giremedi.
    
     -Webo ve Mehmet Topal ilk 11'de-
    
     Sarı-lacivertlilerde kart cezalısı oldukları için Benfica maçında forma giyemeyen Mehmet Topal ve Webo, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.
     Ligde geçen hafta Kayserispor maçında ilk 11'de oynayan Mert Günok, Hasan Ali Kaldırım, Bekir İrtegün, Stoch ve Mehmet Topuz da bu akşam yine ilk 11'de yer aldı.
    
     -Emre sahalara döndü-
    
     Fenerbahçe'de sakatlığı düzelen Emre Belözoğlu, ligde 5 hafta sonra İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.
     Ligin 26. haftasında, 17 Mart 2013'te Medical Park Antalyaspor ile yapılan maçta sakatlanan Emre, ligde Akhisar Belediyespor, Orduspor, Eskişehirspor, Gençlerbirliği ve Kayserispor karşılaşmalarında forma giyemedi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında ilk 11'de sahaya çıkan tecrübeli oyuncu, yaklaşık 1,5 ay sonra ligde forma giydi.
    
     -Krasic eksiklere rağmen kadroya giremedi-
    
     Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, çok sayıda eksik olmasına karşın Milos Krasic'i İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında kadroya almadı.
     Ligde geçen hafta yapılan Kayserispor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Krasic, Benfica ile deplasmanda yapılan karşılaşmanın ardından bu akşam da 18 kişilik kadroya giremedi.
    
     -Fenerbahçeli taraftarlar maça fazla ilgi göstermedi-
    
     Fenerbahçeli taraftarlar, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına fazla ilgi göstermedi.
     Karşılaşmayı yaklaşık 10 bin sarı-lacivertli taraftar izledi. Taraftarlar, maç öncesi takımlarına tezahüratlarla destek verdi.
    
     -Fenerbahçe kafilesi güvenlik önlemleriyle stada geldi-
    
     Fenerbahçe kafilesi, geniş güvenlik önlemleri altında Atatürk Olimpiyat Stadı'na geldi.
     Sarı-lacivertli takımı taşıyan otobüse 5 çevik kuvvet minibüsü, polis arabaları ve motosikletli polisler eşlik etti.
     Kafile, Galatasaray'ın Sivasspor ile karşılaştığı Türk Telekom Arena'nın önündeki yoldan geçerek Atatürk Olimpiyat Stadı'na geldi.
    
     -Fenerbahçe 60'ıncı resmi maçına çıktı-
    
     Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasıyla birlikte 2012-2013 sezonunda 60'ıncı resmi maçına çıktı.
     Sarı-lacivertliler, bu sezon TFF Süper Kupa, Spor Toto Süper Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemeleri, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda yaptığı 59 resmi maçta 32 galibiyet, 15 beraberlik ve 12 yenilgi aldı.
    
     -Webo eski takımına karşı ilk kez oynadı-
    
     İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan devre arasında Fenerbahçe'ye transfer olan Pierre Webo, eski takımına karşı ilk kez oynadı.
     Webo, sezonun ilk yarısında İstanbul Büyükşehir Belediyespor formasıyla Fenerbahçe'ye karşı mücadele etmişti. Sarı-lacivertli takımın 2-1 kazandığı karşılaşmada İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un tek golü Webo'dan gelmişti.
    
     -İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da 6 değişiklik-
    
     İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise geçen haftaki Sivasspor maçının 11'inden 6 değişiklikle sahaya çıktı.
     Sivasspor maçında ilk 11'de oynayan Oğuzhan Bahadır, Tom Silva ve Zenke yedek soyunurken, Metin Depe ile sarı kart cezalısı olan Mahmut Tekdemir ve Doka kadroda yer almadı.
     Bu oyuncuların yerlerine Eduardo, Can Arat, Efe İnanç, Tevfik Köse, Ömer Can Sokullu ve Tayfun Pektürk, Fenerbahçe karşısında ilk 11'de oynadı. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:38

İLGİLİ HABERLER