Spor
  • 28.9.2008 09:57

FENER NEDEN BU HALDE? LUIS DEDE’NİN 6 ÖLÜMCÜL HATASI…

F.BAHÇE’DE herkes suçlayacak, faturayı kesecek birini arıyor. Aragones’in hataları, başkan Aziz Yıldırım’ın kadro oluşumunda camiaya verdiği güvene karşın alınan başarısız sonuçlar, oyuncuların saha içerisindeki başarısızlığı, suç dağılımını eşit oranda dağıtıyor. Ama Porto deplasmanı ve ligdeki 3 dış saha maçında alınan başarısız sonuçlar ve takımın umut vermeyen oyunu, ’baş sorumlu’ olarak Aragones’i işaret ediyor. Çünkü Dede, sezon başından beri öyle kritik 6 hata yaptı ki, akıllara zarar. Tüm bunlar, oyuncuların kendine, camianın da hocaya güvenini azalttı. F.Bahçe’de kritik günler yaşayan ’Luis Dede’nin 6 kritik hatası:

1 KİMSEYE KULAK VERMİYOR

ARAGONES ilginç yapıda bir hoca. Kendi dediğinden başkasına kulak asmıyor. ’Dediğim dedik’ şeklinde hareket eden Aragones, camiada “Önder Özen gerekli uyarıları yapmıyor mu? Hoca mı dinlemiyor?” tepkilerine neden oluyor. Geçtiğimiz sezonun Anderlecht, Sevilla ve Chelsea maçlarının analizcisi, galibiyetlerin baş mimarıydı. İlginçtir Özen, Dede tarafından pasifize edildi. Deplasmanlara götürülmüyor. Raporlarını incelese bile bildiğini okuyor.

2 İDMAN FARKLI, MAÇ FARKLI

İSPANYOL hoca, Sivas maçı öncesi son taktik idmanda Alex’siz kadroyla ilk 11’i yaptı. Bugüne dek tüm teknik adamlar son taktik idmanında ilk 11’de denediği isimleri, bir sakatlık olmazsa %99 sahaya sürüyordu. Ama Dede, taktik idmanında Alex’i oynatmayıp, yerinde Semih’i denedi. Emre’yi solda, Selçuk ve Maldonado’yu göbekte oynatan Luis, sağda Kazım’a şans verdi. Semih de sakattı ama Aragones, sakatlığı nedeniyle %20 kapasiteyle oynayabilen Alex’i son anda kadroya aldı. Brezilyalı’nın ise maçtaki tek olumlu hareketi Selçuk’a yaptığı asist oldu. Karşı karşıya pozisyonda da sakatlığı nedeniyle golü kaçırdı

3 SAKAT OYUNCU OYNATIYOR

SİVAS gibi tehlikeli bir deplasmana çıkan takımının 18 kişilik kadrosunu da sakatlarla dolduran Dede, yanlış seçim yaptı. Sahaya sakat Alex’i sürdü, kulübede kullanamayacağı Edu ve Semih’i oturttu. Gürhan, Burak, Uğur ve Yasin ise saha içinde kötü gidişi değiştirecek isimler olarak gördü. Hazır isim olan Tümer’e de, Deniz gibi kafayı taktı. 2 yıldızı da kadroya almayıp, orta sahadaki krize çözüm bulmadı.

4 ÖNDER’İ 3 AYDA KEŞFETTİ

LUGANO, Yasin ve Can tipindeki 3 ismin birbirine benzer özelliğini göremedi. Hacettepe maçını Can’ı oynatıp, kaybetti. Porto’da ise Lugano ile aynı özellikteki Yasin’i oynatıp, Devler Ligi’ndeki ilk maçını yitirdi. Sonunda uyarıları dinledi, asıl yeri sağ stoper olan Önder’i takıma kazandırdı. Daha önceki maçlarda Önder’i oynatsa, daha az puan kaybı yaşanabilirdi.

5 DENİZ BARIŞ’I BİTİRDİ

SAKATLIKLARIN idmanların ağırlığından meydana geldiği konuşulmaya başlandı. Bu kadar sakata karşın, idmanlarda Selçuk ve Maldonado’dan daha hazır görünen ve bu oyuncular tarafından da söylenen Deniz’i hiç, formsuz Maldonado ve Selçuk’un yerine düşünmeyerek, bir hata daha yaptı.

6 YEDEK STOPERLER ZAYIF

F.BAHÇE, özellikle Edu olmadığında zorlanıyor. Onsuz 1.5 sezonda 11 maçta 5 yenilgi, 1 beraberlik aldı. Edu’nun yerini kimse dolduramadı. Yine Lugano olmadığında da çok zorlandı F.Bahçe. Tüm bunlara rağmen Yasin ve Can’a mahkum kalındı. Aragones de doğruyu bulamadı.

(VATAN)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:53

İLGİLİ HABERLER