Spor
  • 30.6.2008 04:25

FENER ŞAMPİYON HOCA SEVER!..

O BİR DÜNYA ŞAMPİYONUYDU
Brezilya'nın 1994 Dünya Kupası'nı kazanmasının 1 yıl sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Şen Carlos Alberto parreira ile anlaşmış ve Dünya Şampiyonu'nun teknik direktörü 1995-96 sezonunda Fenerbahçe'yi çalıştırmıştı. Brezilyalı teknik adam o sezon Fenerbahçe'yi şampiyon yapmış ama sezon sonunda sarı lacivertli takımdan ayrılmıştı. Bu ayrılıkta Parreira'nın eşinin rahatsızlığı neden gösterilse de perde arkasında Brezilyalı teknik adam ile Başkan Ali Şen arasında yaşanan gerginliklerin olduğu öne sürülmüştü.
 
YİNE BİR ŞAMPİYON HOCA !..
Fenerbahçe 13 yıl aradan sonra bir kez daha şampiyon bir Milli Takım'ın hocasını transfer etti. Üstelik bu kez daha hızlı davranarak. Fenerbahçe yönetimi EURO 2008 sürerken İspanya Milli Takım Teknik Direktörü Luis Aragones ile anlaştı. Hatta İspanya'nın Rusya ile oynayacağı yarı final maçından hemen önce de Aragones hakkındaki resmi açıklamayı yaptı. Ve o İspanya finalde Almanya'yı yenerek Avrupa Şampiyonu oldu. Böylece Fenerbahçe tarihinde 2. kez büyük bir turnuvada şampiyonluk yaşayan Milli Takımın teknik direktörü ile anlaşmış oldu.
 
BİR DE ŞAMPİYON ANTRENÖR VAR
Aslında Fenerbahçe'de bu iki isimden önce teknik direktörlük yapan Alman Holger Osieck de böyle bir mutluluk tatmıştı. 1993'te Fenerbahçe'ye teknik direktör olan Osieck, 1990'da Dünya Şampiyonu olan Almanya'da Teknik Direktör Beckenbauer'ın yardımcılığını yapmıştı. Ama Osieck 1.5 yıl çalıştığı Fenerbahçe'de bekleneni verememişti.
 
İLK İSİM DERWALL
Ancak bu kategoride Türkiye'ye gelen ilk isim Jupp Derwall'di. 1978 ile 1984 yılları arasında Batı Almanya Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapan Derwall, 1980 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazanmıştı. 1982 Dünya Kupası'nda da final oynayan "Şef Gümüş Kıvrım" 1984-1987 yılları arasında Galatasaray Teknik Direktörlüğünü yapmıştı. İlk iki sezonunda şampiyonluk yaşayamayan Derwall 3. sezonunda mutlu sona ulaşmıştı. Jupp Derwall, Türk futbolunun çağ atlamasında katkıda bulunan isimlerden biri de olmuştur.
 
ARAGONES NE YAPACAK?
Şimdi herkesin merak ettiği Avrupa Şampiyonu İspanya'nın teknik direktörü Aragones'in Fenerbahçe'de ne yapacağı. Bakalım Aragones de Parreira'nın gösterdiği başarıyı gösterebilecek mi? Ve tabii ki merak edilen bir diğer konu da Aragones gibi son derece disiplinli olan ve kimseye taviz vermeyen bir teknik adam, zaman zaman takıma müdahale ettiği öne sürülen Başkan Aziz Yıldırım ile iyi anlaşabilecek mi?
  
(Ligtv.com.tr)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER