Spor
  • 7.8.2009 00:00

FENER ŞAŞIRTTI!..

Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Fenerbahçe, ilk maçta 5-1 yendiği Macar Honved ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak turu geçmesini bildi. Boş tribünler önündeki maçta kendini hiç sıkmayan, Bilica'nın 32. dakikada atılmasıyla maçın 3'te 2'sini 10 kişi oynayan Fenerbahçe, futboluyla tat vermedi. Zayıf rakip karşısında savunmada verilen açıklar ise ilerisi için bir uyarı oldu.

İstanbul'daki ilk maçı 5-1 kazanan Fenerbahçe, Macar rakibi karşısında zorlanmadı. Tur şansını büyük ölçüde yitiren Macar temsilcisi ise hızlı bir oyun ortaya koymasına karşın, deneyimi sarı-lacivertli ekibe karşı yetmedi. Rakibinin 31. dakikada 10 kişi kalmasının ardından ataklarını sıklaştırmaya çalışan Honved, Fenerbahçe'nin son bölümde eksik oynamasını avantaj olarak kullanamadı.

Fenerbahçe, ilk dakikalardan itibaren kalesine yüklenmeye çalışan Macar rakibi karşısında isabetli pasla oynayarak oyunu kontrol etti. Dos Santos'un 9. dakikada gelen golüyle rakibine daha maçın başında üstünlük kuran sarı-lacivertli ekip, golden sonra Macko'nun üst direkte patlayan şutundan başka kalesinde önemli bir tehlike görmedi. 31. dakikada Bilica'nın beklenmedik kırmızı kartı nedeniyle teknik direktör Christoph Daum, ön liberodaki Selçuk'u stopere çekti. Sarı-lacivertli ekip, 10 kişi kalmasına karşın Macar ekip karşısındaki üstünlüğünü elinden bırakmayarak soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Maçın ikinci yarısında da manzara çok farklı değildi. Honved Fenerbahçe ceza sahasında sık sık tehlikeler yaratsa da isabetsiz vuruşlarla şanslarını kaçırdılar. Fenerbahçe ise kendisi sıkmadan oynadığı son 45 dakikada da rakip kaleye fazla yüklenmedi. Maçın 87. dakikasında soldan yapılan ortada kaleci Volkan ve Ali Bilgin topu birlikte seyredince Fritz elle karışık bir şekilde topu filelere gönderdi: 1-1

5-1'lik ilk maçtan sonra boş tribünler önünde oynanan bu maça konsantre olması zorlaşan Fenerbahçe'de Bilica'nın da atılmış olmasına rağmen savunmada verilen açıklar SOS verdi. Sarı lacivertliler 1-1'lik beraberlikle turu geçmesini bildi.

İLK YARI
1. dakika Karşılaşmanın ilk düdüğü çaldı ve mücadele başladı
2. dakika Karşılaşma seyircisiz oynanıyor... Bu sahadaki futbolcuları da etkiliyor.
3. dakika Her iki takım da çok kontrollü başladı.
5. dakika Fenerbahçe risk almadan oynuyor. Orta alanda top çeviren Fener, Dos Santos ile soldan gelmek istedi ama defans araya girdi.
8. dakika Honved ilk tehlikeli girişimi gerçekleştirdi. Sağdan atılan topu ceza sahasının solunda kontrol eden Macko, içeri girer girmez şutunu attı, top yandan auta çıktı.

VE GOOLLLLL
9. dakika Deivid ceza sahasına gelen topu bekletmeden Dos Santos'a kazandırdı. Dos Santos yerden düzgün vurdu ve topu ağlarla buluşturdu.

DİREKTEN DÖNDÜ!
11. dakika Honved atağında Macko sol ayağı ile çok mükemmel bir şut attı, top üst direkte patlayıp auta çıktı...
13. dakika Honved, ceza sahasının 10 metre kadar dışından serbest vuruş kullandı. Defansa çarpan top taca kadar çıktı.
15. dakika Honved atağında yine Macko kaleyi denedi ama farklı şekilde auta çıktı.
16. dakika Honved takımında Debreceni, Alex'e yaptığı hareketin ardından sarı kart gördü.
17. dakika Bu pozisyondan kazanılan serbest vuruşu Bilica kullandı, top üstten auta çıktı.
19. dakika Alex sol kanattan serbest vuruş kullandı, Dos Santos'un ön direkte yaptığı vuruş yandan auta çıktı.
20. dakika Fenerbahçe orta alanda top çevirip rakibinin üzerine gelmesini bekliyor...
21. dakika Vederson sol kanattan çok sert bir orta yaptı, defansta Benjamin karşıladı.
23. dakika Şu anda maçın temposu Türkiye 3. Ligi seviyesinde...
26. dakika Alex, mükemmel bir ara pasıyla Guiza'yı kaçırdı. Guiza kaleciyi geçince açısını kaybetti, vuruşu savunmadan kornere çıktı.
27. dakika Kullanılan köşe vuruşunu defans karşıladı. Ardından bir kez daha içeri ortalandı, kaleci yumruklayarak taca attı.
30. dakika Orta alanda top çeviren Fenerbahçe, rahat bir şekilde oyunu yönlendiriyor...

BILICA'YA KIRMIZI KART!
32. dakika Bilica, Abraham ile girdiği pozisyon sonrasında kırmızı kart gördü. Hakem bariz gol şansı olarak nitelendirdi ama pozisyon orta saha çizgisi üzerindeydi...
34. dakika Honved takımında Hajdu uzun mesafeli bir taç kullandı, defansta Deivid karşıladı.
35. dakika Yine Macko uzak mesafeden vurdu, defanstan seken topu Volkan aldı.
37. dakika 10 kişi kalan Feberbahçe yine de oyuna çok hakim...
39. dakika Guiza ceza sahası dışından yerden vurdu ama kaleci rahatlıkla kontrol etti.
42. dakika Honved sağ kanattan serbest vuruş kullandı, defansımız karşıladı ama öncesinde lehimize çalınan bir faul düdüğü vardı...
44. dakika Honved atak yapmaya çalışıyor ama forvette top alabilecek oyuncuları bile yok... İçeri yapılan ortaların tamamı Fenerbahçe defansına yapılmış oluyor...
45. dakika Honved'in Fenerbahçe'yi zorlayabilmesi için muhtemelen Fenerbahçeli 2 futbolcunun daha kırmızı görmesi gerekiyor...
45+1. dakika Yaklaşık 35 metreden kazanılan serbest vuruşu Fenerbahçe'de Alex orta olarak kullandı, Honved defansı karşıladı.
45+2. dakika Hakem ilk yarıdaki son düdüğünü çaldı...
İlk yarı sonucu: Honved:0 - Fenerbahçe:1
İkinci yarıda görüşmek dileğiyle...

İKİNCİ YARI
46. dakika Karşılaşmanın ikinci yarısı başladı...
47. dakika Honved atağında sağdan gelen ortaya Abraham kafa ile vurdu, çok az farkla auta çıktı.
48. dakika Vederson, çok sert bir pasla Deivid'i gördü. Deivid, tek vuruşla Cristian'a indirdi. Cristian'ın sert vuruşunu kaleci kontrol etti.
50. dakika Honved atağında Zsolnai, sağdan ceza sahasına girip yerden vurdu, top yan ağlarda kaldı.
51. dakika Honved ikinci yarıya daha iyi başladı...
54. dakika Alex'in pasında Guiza ceza sahasına girmeden çok sert vurdu, top yandan auta çıktı.
55. dakika Honved ilk kez bu kadar tehlikeli geldi. Benjamin sağdan çok güzel ortaladı, arka direkte Horvath çok kötü vurunca top auta çıktı.

DİREKTEN DÖNDÜ!
56. dakika Fenerbahçe'de defansın hatasını affetmeyen Guiza topu çaldı ve ceza sahasına girer girmez vurdu, top direkten döndü...
59. dakika Zsolnai ceza sahası içerisinde çok sert vurdu, Volkan son anda çeldi. Devam een pozisyonda bu kez Benjamin vurdu, kaleye paralel şekilde yandan auta çıktı.
62. dakika Fenerbahçe atağında Deivid'in ortasında Guiza vurmak yerine pas vermeyi tercih edince Alex'ten önce kaleci araya girdi ve topu aldı.

ABRAHAM YİNE BAŞARDI!
67. dakika Honved atağında Abraham kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kale ve Volkan ikilisi yerine topu auta attı!
68. dakika Honved bir kez daha tehlikeli geldi. Zsolnai'nin vuruşu defanstan döndü. Dönen topu Horvath tamamlamak istedi, yine defanstan döndü.
70. dakika Fenerbahçe'de Vederson oyundan çıktı, yerine Deniz Barış girdi.

İYİ Kİ ABRAHAM VAR!
71. dakika İçeri yapılan ortada yine Abraham topla buluştu, yine vurdu ve yine aut oldu!
75. dakika Ceza sahasına yapılan ortada Guiza kontrol etti ve yerden sert vurdu, top kalecide kaldı.
76. dakika Fenerbahçe'de Deivid oyundan çıktı, yerine Bekir girdi.
78. dakika Guiza mükemmel bir vücut hareketiyle topu Alex'e bıraktı. Alex, tekrar pasını aktardı defans son anda araya girdi.
80. dakika Cristian'ın serbest vuruşu defanstan döndü, Cristian bir kez daha vurdu, yine defanstan döndü. Bir kez daha vurmak istedi ama bu kez defans uzaklaştırdı.

ABRAHAM DA OLMASA!
81. dakika Abraham bir kez daha içeri atılan topu aldı ama yine iyi kullanamayınca Deniz araya girdi.
82. dakika Fenerbahçe'de Uğur Boral oyuna girdi...
83. dakika Fenerbahçe Alex ile köşe vuruşu kullandı, Uğur Boral sert vurdu ama defanstan döndü.

83. dakika Fenerbahçe Alex ile köşe vuruşu kullandı, Uğur Boral sert vurdu ama defanstan döndü.
86. dakika Honved ceza sahasının 6-7 metre dışından serbest vuruş kullandı, barajdan dönen top taca çıktı.

SONUNDA GOLÜ YEDİK!
87. dakika Devam eden atakta arkaya doğru yapılan ortada Volkan boşa çıktı, Fritz kol-omuz karışımı bir vuruş yaptı ve toğ ağlarımızla buluştu...
89. dakika Bu kez Zsolnai tehlike yarattı, ceza sahasında çok sert vurdu, top çok az farkla Volkan'ın bakışları arasında auta çıktı.
90. dakika Fritz sol çaprazdan sert vurdu, Volkan iki hamlede kontrol edebildi.
90+1. dakika Karşılaşmaya 2 dakika uzatma eklendi.
90+2. dakika Hakem son düdüğünü çaldı ve mücadele sona erdi.
Karşılaşma sonucu: Honved:1 - Fenerbahçe:1
Bir sonraki maçta görüşmek üzere...

FENERBAHÇE: Volkan-Ali Bilgin -Bilica -Önder-Vederson -Selçuk -Cristian-Alex -Santos-Devid -Güiza
HONVED: Németh-Fazakas-Benjamin-Botis-Takács-Pastva-Abraham-Hajdu-Horvath-Macko-Debreceni


MAÇTAN NOTLAR
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunun rövanşında Macar Honved ile yaptıkları mücadelede takımını, sakat futbolcuların yerlerini doldurmak dışında bir değişiklik yapmadan sahaya sürdü.
İstanbul’daki ilk maçta alınan 5-1’lik skorla turun büyük ölçüde garantilenmesine karşın, takımından galibiyetle turu geçmesini isteyen Alman teknik adam, sakat futbolcuların mevkilerinde yaptığı değişimlerin dışında 11 kurgusunu bozmadı.
Fenerbahçe, TFF Süper Kupa mücadelesinde başına darbe alan Kazım’ın orta alanın sağındaki yerinde Deivid, Budapeşte’ye getirilen, ancak sakatlığı bulunan Gökhan Gönül’ün yerinde Ali ve sakatlığı bulunan Emre’nin ön liberodaki mevkiinde Selçuk görev aldı.

KARŞILAŞMA SEYİRCİSİZ
Honved-Fenerbahçe mücadelesi, Macar ekibin geçen sezon aldığı ceza nedeniyle seyircisiz yapıldı.
Macar temsilcisi, geçen sezon UEFA Intertoto Kupası 3. tur rövanşında Avusturya’nın Sturm Graz takımıyla sahasında yaptığı maçta olaylar çıktığı için 1 maç seyircisiz oynama cezası almıştı.
Karşılaşmayı Fenerbahçe Kulübü’nden yönetim kurulu yedek üyesi Hüseyin Ersan Topbaş’ın yanısıra sportif direktör Aykut Kocaman ve Fenerbahçe ile İstanbul’a gelen delegasyon protokol tribününden izledi.

HONVED’TE 3 EKSİK
Macar ekip, Fenerbahçe karşısına 3 önemli oyuncusundan yoksun çıktı. Sakatlıkları bulunan Vukmir, Diego ve Hrepka, rövanş mücadelesinde Fenerbahçe’ye karşı forma giyemedi.

NOTLAR
- Seyircisiz yapılan maçta takımlarına dışarıdan da olsa destek vermesi beklenen Honved taraftarları, stada gelmedi.
- Karşılaşmaya Macaristan medyası da fazla ilgi göstermedi. Macar basınında bugünkü yer alan haberlere göre, Fenerbahçe’nin Honved karşısına yedeklerden kurulu bir kadroyla çıkma olasılığına karşılık "Acaba kazanabilir miyiz?" biçiminde düşünceler dile getirildi.
- Taraftar olmadığı için stat önünde de yoğunluk yaşanmadı.
Fenerbahçe kafilesine eşlik eden eskort, sarı-lacivertli ekibi stada çok kısa bir sürede getirdi. Dünkü antrenman için takımı 40 dakikaya yakın bir sürede otelden stada getiren polis eskortu, bugün ise sarı-lacivertlileri 20 dakikaya yakın bir sürede stada ulaştırdı.
- Karşılaşma öncesi Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, kurada Macar ekibin çıkmasının ardından Honved’in lig maçını izleterek bilgi toplattığı oğlu Marcell ile bir süre sohbet etti. Marcell, daha sonra tribüne çıkarak maçı izledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:54

İLGİLİ HABERLER