Spor
  • 29.11.2018 23:10

Fenerbahçe 1 puanla turladı

Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu 5. maçında karşılaştığı Dinamo Zagreb ile 0-0 berabere kalarak bir üst tura yükseldi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam ediyor. Sarı-Lacivertliler 5. hafta karşılaşmasında Dinamo Zagreb ile 0-0 berabere kaldı ve grubun diğer mücadelesinde Anderlecht-Spartak Trnava maçının da aynı skorla bitmesiyle, bir üst tura yükselmeyi garantiledi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda konuk ettiği Hırvat temsilcisi Dinamo Zagreb'le 0-0 berabere kalarak bitime bir maça kala üst tura çıkmayı garantiledi.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada rakibiyle 0-0 kalarak 1 puan alan sarı-lacivertlilere bu sonuç yeterli oldu.

Belçika'da Anderlecht'in Slovak rakibi Spartak Trnava'yla 0-0 berabere kalmasıyla Fenerbahçe, adını son 32 takım arasına yazdırdı.

Grupta puanını 8'e yükselten sarı-lacivertliler ikinci oldu. Dinamo Zagreb ise puanını 13'e çıkararak grup liderliğini garantiledi.

Gruplardan çıkmayı yine başardı

Fenerbahçe, "Kupa 2" olarak adlandırılan UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde 6. kez yer aldığı grup aşamasından yine üst tura çıkmayı başardı.

Sarı-lacivertliler, bu organizasyondaki grup aşamasını rahat geçiyor.

Fenerbahçe, 2006-2007'de UEFA Kupası adı altında oynanan organizasyonda 3. olarak bir üst tura çıkarken, 2009-2010, 2012-2013, 2016-2017'yi lider, 2015-2016'yı da ikinci bitirerek bir sonraki turda mücadele etme hakkı kazandı.

Sarı-lacivertliler, bu sezon da yer aldığı gruplardan üst tura adını yazdırdı.

Koeman oyuncu değiştirmedi

Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Erwin Koeman, karşılaşmayı başladığı 11'le bitirdi.

Koeman, ikinci yarının başından itibaren yedek kaleci Erten Ersu dışında diğer 6 oyuncuyu belirli aralıklara ısınmaya gönderdi.

Hollandalı çalıştırıcı, bu isimlerin hiçbirini oyuna dahil etmedi ve 3 değişiklik hakkını da kullanmadı.

Fenerbahçe'de bu uygulamanın aynısını 2016-2017 sezonunda bir diğer Hollandalı teknik adam Dick Advocaat, Akhisarspor'u 3-1 yendikleri maçta yapmıştı.

Ersun Yanal tezahüratları

Fenerbahçeli taraftarlar, maç sonunda eski teknik direktörleri Ersun Yanal lehine tezahüratlarda bulundu.

Taraftarların büyük bir bölümü, maçın bitiş düdüğüyle beraber Yanal'ın göreve gelmesi için tezahüratlar yaptı.

Fenerbahçe gruptan çıkmayı garantiledi

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Dinamo Zagreb ile evinde 0-0 berabere kaldı. Grubun diğer maçında Spartak Trnava, Anderlecht ile 0-0 berabere kalarak puanını 4'e çıkardı. Bu sonuçlarla sarı-lacivertliler UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda puanını 8'e çıkartarak ikinciliği garantiledi.

UEFA Avrupa Ligi D Grubu 5. maçında evinde Dinamo Zagreb ile karşılaşan Fenerbahçe bu müsabakadan 0-0 eşitlikle ayrıldı. Müsabakaya hızlı başlayan sarı-lacivertli ekip oluşturduğu fırsatlardan yararlanamazken Dinamo Zagreb ise hücumda etkili olamadı. Grubun diğer maçında ise Spartak Trnava, Anderlecht ile sahadan golsüz berabere ayrıldı. Bu sonuçlarla sarı-lacivertliler UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda puanını 8'e çıkartarak ikinciliğini garantiledi. Fenerbahçe, grupta son maçını Spartak Trnava ile deplasmanda oynayacak.

ÖZET İZLE | Fenerbahçe 0-0 Dinamo Zagreb özet izle | Fenerbahçe - Dinamo Zagreb kaç kaç?

Barış 102 gün sonra ilk 11'de 

Fenerbahçe'nin bu sezon Altınordu'dan transfer ettiği Barış Alıcı 102 gün sonra ilk kez kendine ilk 11'de yer buldu. Son olarak ağustos ayında oynanan Evkur Yeni Malatyaspor müsabakasında ilk 11 oynayan genç futbolcu, UEFA Avrupa Ligi D Grubu 5. maçında Dinamo Zagreb karşısında 11 başlayarak 102 günlük hasretine son verdi.

Benzia kendini gösteremedi 

Sarı-lacivertlilerin Fransa ekibi Lille'den kiraladığı Cezayirli futbolcu Yassine Benzia, Dinamo Zagreb karşısında beklenen performansı gösteremedi. Müsabakaya ilk 11'de başlayan Benzia oyun içerisinde yaptığı pas hataları ve top kayıpları nedeniyle taraftarın tepkisine maruz kalırken futbolunu maç boyunca bir üst seviyeye taşıyamadı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı) 

18. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Jailson'un sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Livakovic'te kaldı.
29. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Ademi'nin düzelterek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Harun'da kaldı.
32. dakikada sağ taraftan Isla'nın içeri çevirdiği topa kale önünde Frey'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.
43. dakikada sol taraftan Valbuena'nın kullandığı köşe vuruşunda kale önünde Benzia'nın kafa vuruşunda

Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 

54. dakikada sol kanattan Valbuena'nın yaptığı ortada ön direkte Frey'in yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.
74. dakikada Gojak'ın pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Petkovic'in düzeltip yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı kaleci Harun kornere çeldi.
77. dakikada sol çaprazdan Hasan Ali'nin ortasında arka direkte topla buluşan Barış'ın yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.
87. dakikada Ademi'nin ara pasında ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Stojanovic'in dar açıdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direkten auta gitti.

Stat: Ülker
Hakemler: Robert Schörgenhofer, Markus Gutschi, Roland Riedel
Fenerbahçe: Harun, Isla, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Barış Alıcı, Jailson, Eljif, Benzia, Valbuena, Frey
Yedekler: Erten, Mehmet Topal, İsmail, Şener, Reyes, Slimani, Yiğithan
Teknik Direktör: Erwin Koeman
Dinamo Zagreb: Livakovic, Stojanovic, Catherine, Emir Dilaver, Rahmani, Gojak, Ademi, Dani Olmo, Hajrovic (Kadzior dk. 90+1 ?), Orsic (Sunjic dk. 64), Gavranovic (Petkovic dk. 62)
Yedekler: Zagorac, Situm, Leovac, Peric
Teknik Direktör: Nenad Bjelica
Sarı kartlar: Frey, Isla, Neustadter, Eljif (Fenerbahçe) Ademi, Rahmani, Sunjic (Dinamo Zagreb)
Bora Akyol - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

Güncellenme Tarihi : 30.11.2018 00:49

İLGİLİ HABERLER